injail

Alla inlägg under juli 2021

Av Jöran Lundberg - 8 juli 2021 22:52

Morkullevvägen.

 

Väderläget.

Det är fortfarande det högtrycksbetonade vädret som dominerar. Men långtidsprognosen aviserar något lågtryck som kommer att passera under kommande vecka. Det vore bra om vi fick lite regn eftersom det är tämligen torrt i markerna. Jag tycker det vore skönt om det inte är så kvalmig värme under dagarna.

 

Pandemiläget.

Det sker inget dramatiskt nu på grund av smittspridning. Man kan beteckna det som lugnt. Allt fler hr också fått sin vaccin varför det numera inte är samma riskt när vid möten med andra människor.

 

En politisk hönsgård.

Den röda och granna tuppen "Steffe" är just nu omgiven av tre argsinta hönor som ständigt vill hacka på honom. De tre ägnar sig dessutom att hacka på varandra. Så i den hönsgården finns det just nu ingen som helst sammanhållning. Det kan bli ytterligare krisartat framöver om inte det sker någon radikal förändring.

Av Jöran Lundberg - 7 juli 2021 23:19

Snart är finallagen klara.

 

I skrivande stund leder England mot Danmark i semifinalen. Detta efter ett antal min8uter av andra förlängningskvarten. Med all sannolikhet kommer troligen England att ta hem segern och därmed ställas mot Italien i finalen.

Men Danmark har gjort en heroisk insats  och ledde rätt länge i första halvleken. Dock drabbades de av en straffspark i första förlängningen som målvakten räddade men England lyckades slå in bollen i mål på returen.

Seger för England blev också slutresultatet som således ställs mot Italien i finalen, medan Danmark kommer att få spela en match om bronset mot Spanien. Även den en svår match.

Av Jöran Lundberg - 6 juli 2021 21:53

Bestående av gamla foton.

 

Vid städningen av villan har vi även samlat massor av gamla foton som legat ei lådor och kartonger i några flyttkartonger. Tillsammans med mina tillresta anförvanter har vi ägnat dagen att botanisera bland dessa fotografiska minnen. En stor del av dessa har genom olika generationer samlats i gamla fotopärmar. Det har visat sig vara en svår uppgift att identifiera alla personer som avbildats på dessa foton. Sorgligt nog finns det inga anteckningar som på baksidan om kan ge en fingervisning om personernas härkomst.

I vissa fall har jag kunnat identifiera personerna genom att  koppla dem till olika släkter som bott i bygden i generationer. Jag har upplevt vid denna genomgång en stor tillfredsställelse genom alla de minnen som kunnat kopplas till dessa dokument. Men det är et stort och grannlaga arbete att gå igenom allt. Arbetet har sysselsatt oss mest hela dagen och ändå har vi bara gått igenom en bråkdel av allt som finns.

Vi kommer därför att fortsätta genomgången även under morgondagen. Jag hoppas att så småningom kunna visa en del av fotona i kommande blogginlägg.

Av Jöran Lundberg - 5 juli 2021 22:15

Tankar idag.

 

Det politiska tjuv och rackarspelet.

Det verkar som att Stefan Löfvén kommer att bli återvald som statsminister ännu en gång. Men nu i ett politiskt virrvarr som överträffar alla tidigare tillfällen. Omkring sig kommer han nu ha idel partier som inte har mycket annat gemensamt än att stödja honom i valet till statsministerposten.. Min bedömning blir således att han har minimala utsikter att ena dessa antagonister till en konstruktiv politik fram till nästa val. Detta kan således innebära svåra konsekvenser för väljarna oavsett partifärg. Praktiskt all handlingskraft kommer att slösas på meningslösa motsättningar. Så ni, min kära bloggdiggare, bered er på en spännande tid framöver.

 

Getter i miljöarbetet.

Såg i aktuellt i kväll att de nu nere i Skåne engagerat ett antal getter i sitt miljöarbete. Det är j väl känt sedan lång tid tillbaka att dessa "miljöpartister" är mästare i sådan verksamhet. Även om vår Herre hade en särskilt åsikt om deras status gent emot fåren kan de vara nyttigare.

 

Släktträff.

Idag fick vi kärt besök av våra fränder från Sveriges sydligare delar. Detta innebär att i kombination med gotlänningarna blir det till en minisläktträff av  mycket angenäm art.

Av Jöran Lundberg - 4 juli 2021 20:58

Almedalsveckan.

 

Det har inte varit så ovanligt att jag för ett antal år sedan ofta var på Gotland under Almedalsveckan så här i början av juli. Nu har coronaläget ställt till det även där. Av den anledningen genomförs en förkrympt Almedalsvecka från Stockholm.

 

Först ut var vänsterpartiets Dagostar med ett mycket aktuellt tal där hon även berörde den eventuellt kommande regeringsbildningen tillsammans med Stefan Löfven. Troligen kommer det att bli en regeringsbildning likartad den som avsattes. Den stora svårigheten därvidlag kommer att infinna sig när det senare i höst skall läggas en budget för kommande år. Som dessutom är ett valår. Där är det många svåra pusselbitar som skall läggas på plats.

 

Även KD avlade sin förklaring idag. Där var det egentligen inga nyheter. Hon upprepade än en gång sin kärleksförklaring till Ulf Kristersson. Och även i viss mån sin beundran för Jimmie Åkesson, efter alla hans ansträngningar att bli politisk rumsren.

 

Det finns en uppenbar risk tycker jag att den förkrymta veckan bara blir ett spel för galleriet.

Av Jöran Lundberg - 3 juli 2021 22:02

En täff i  Skagshamn.

 

Idag gjorde vi en tur till Skagshamn där vi även sammanträffade med Thor-Leif och Kristina. Där gjorde vi ett besök på restaurang Fiskevistet. Deras meny stod till vårt förfogande så alla fick äta den rätt de tyckte bäst om. Eftersom de är specialister på fiskrätter blev det en del sådana. Men en och annan plankstek blev det också. Det blev en god stund med fin gemenskap och lite avbrott från det vardagliga

Vi  tog oss även en liten sväng till salteriet där de just nu är i färd med att lägga in årets surströmming av märket Röda ulven. Nämnas kan också att vi hade riktigt fint och soligt väder. Det fläktade lite från havet så det var inte så kvalmigt.

Vid hemkomsten blev det lite TV-tittande eftersom VM i fotboll pågår

Av Jöran Lundberg - 2 juli 2021 21:55

P fyra.

 

Idag var Radio Västernorrland på teportageresa till orten. Under dagen sände de ett antal programinslag från bygden. Undertecknad bloggskrivare var också med. Efter överenskommelse med reportern beskrev jag den underbara natur och de goda rekreationsmöjligheterna som finns i vår bygd. Jag kan bara hoppas att det blir någon som inspireras att tillbringa ett antal semesterdagar i vår fina natur.

 

Jag tror att de olika inslagen som sändes kan bidra till att Långviksmon blir än mer känd utöver vidare nejder.

Av Jöran Lundberg - 1 juli 2021 21:00

Ripstigen/Morkullevägen.

 

Vädret.

För närvarande är det sommarvärmen som dominerar. De kommande dagarna kring kommande helg har det nämnts temperaturer upp emot 25-27 grader. Eftersom vi ligger under ett högtryck kommer det inte att vara någon vind att tala om. Det verkar också att vara kvar ytterligare ett antal dagar. En riktig högsommar således.

 

Coronaläget.

Smittspridningen har avtagit markant den senaste tiden samtidigt som allt fler blir vaccinerade vilket har gjort det möjligt att från första juli lätta på en hel del restriktioner. Mer och mer återgår livet till normalläge. Men det har varit en del som på senaste tiden smittats av den nya mutationen benämnt Delta vilket ställer till med en viss oro.

 

Återställningen i Villan.

För någon dag sedan hade vi ett sammanträffande med den som har ansvar för utformningen av den nya köksinredningen. Det är därmed så gott som klart hur den kommer att se ut. Men det är en viss leveranstid också med i bilden. Tomas och Ulrika har kört överskottsmaterial till deponin i Björna. Vissa förberedelser för installation av värmepumpen har också gjorts. Även där spelar också vissa leveranstider in.

 

Hemsjön.

Idag gjorde vi en tur till Hemsjön där vi relaxade i det fina vädret. Tomas och Ulrika passade också på att bada. Det blev även lunch och eftermiddagskaffe.

 

Lägenheten

Vistelsen i lägenheten på Morkullevägen 1A vållar inga besvär. Tomas och Ulrika som bor i villan kommer ner och äter sina måltider här. Då blir det även tillfälle att umgås.

 

Träff vid Sågbadet.

I kväll var det träff nere vid Sågbadet. Det är ett arrangemang om kommer att hållas varje torsdag kl. 18 under juli månad. Det var rätt många som hade samlats och fikade/surrade i det vackra vädret.

 

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards