injail

Alla inlägg den 30 juli 2021

Av Jöran Lundberg - 30 juli 2021 22:05

Från Morkullevägen.

 

Vädret.

Det har den senaste tiden varit rätt turbulent väder. Det högtrycksbetonade, varma och gassiga vädret har dominerat. Men det har också varit orsak till en del värmeåskväder som tidvis varit rätt hårda. En del blixtnedslag har orsakat en del törningar i en del internetuppkopplingar vilket i första hand har drabbat TV och telefon.

Det senaste dygnet har vi fått del av det regnväder som i vissa delar av landet gett stora mängder och orsakat översvämningar på en del håll. Som vanligt när det kommer lågtryck från söder har vi inte fått så stora mängder. De kommande dygnen blir det mest uppehåll men betydligt svalare.

 

Pandemin.

Eftersom en betydande del av svenska folket nu blivit färdigvaccinerade är smittspridningen nu på låga nivåer. Men det varnas ändå för den nya varianten (delta) att den kan ställa till trassel framöver. Det betyder att vi fortfarande måste se till att hålla avstånd, renlighet och aktsamhet.

Globalt grasserar också den nya varianten i många länder. Det nämns även att delta kan spridas av redan vaccinerade. I vilken utsträckning detta sker har man inta omtalat.

 

Strävar efter ett trivsamt liv.

Att bo ensam i en lägenhet kan innebära en viss omställning i min livsföring. Det gäller att finna en daglig rutin som gör tillvaron så omväxlande som möjligt vilket jag tycker börjar fungera. Eftersom det numera inte är lika strikta bestämmelser vad gäller socialt umgänge finns det större möjligheter att göra det dagliga livet mera omväxlande. Att det fortfarande är sommar och sol gör det hela inte svårare. Tvärt om.

Nu på söndag till exempel skall jag göra en dagstur till Björnlandsbäck. Det verkar också som att träffarna med Gubbröran kommer att återuppta efter sommaruppehållet som betyder en god social gemenskap med mycket prat.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards