injail

Alla inlägg den 13 juli 2021

Av Jöran Lundberg - 13 juli 2021 21:42

Mest från Morkullevägen.

 

Sommarvädret.

Den envisa värmen håller i sig. Idel varma och soliga dagar md temperaturer upp emot 28 grader i skuggan. Det innebär att det är väldigt torrt i markerna. Det regn som vi fick i torsdags var väldigt välgörande även om det gärna kan ha kommit ytterligare en del.

Enligt prognosen kan vi få lire väta under torsdagen. En regnfront som nog försvinner tämligen fort. Det sägs att blåbären har börjat mogna men måste växa till sig avsevärt om det skall bli  någon skörd att räkna med. Hjortronen har jag i nuläget ingen koll på men de har nog i stort sett samma växtförhållande som övriga bärsorter.

 

Pandemiläget är i stort sett oförändrat även om antalet smittade i kommunen har ökat en del den senaste veckan.

 

I minnenas arkiv.

Den senaste tiden har jag ägnat stor del av min tid att dokumentera och bevara massor av historiska foton. Dessutom satt jag idag med min bror Gunnar då vi kom att erinra oss många händelser ur vårt långa leverne här i Långviksmon. En del av dessa minnen kommer sannolikt att dyka upp i mitt bloggskrivande. Även om vissa händelser kanske inte är av så stort intresse för en bredare läsekrets kan det vara moriverat rent dokumentärt.

 

En tur till Köpmanholmen.

I morgon planerar Torben och jag att göra en tur till Köpmanholmen och göra ett besök hos vår finurlige vän Örjan Lundin och hans livskamrat Bodil. Det är en mycket intressant figur som det skulle kunna skrivas om. Jag kallar honom polyhistor (mångsysslare). Att nedskriva allt han varit med om under sitt brokiga. liv skulle kunna rymma många blogginlägg. Bara hans vistelse som räkuppfödare på Sri Lanka skulle bli en omfattande historia. I sanning en mycket annorlunda person.

 

 

Jordgubbar.

Det är alldeles tydligt att mitt sätt att odla jordgubbar inte alldeles är helt fel. Nu hittar man stora röda praktexemplar som växt till sig i skydd av massor av ogräs. Denna lite annorlunda växtmiljö tycks vara väldigt passande för dessa "sega gubbar". Har redan skördat ett antal liter, delvis med hjälp av en välfungerande grannsamverkan.

 

Födelsedag

Allra sist lite om mitt födelsedagsfirande i måndags. Man skulle nog tycka att fylla nittiotvå år inte är något att uppmärksamma. Men det var faktiskt rätt många som hörde av sig på ett eller annat vis. Något som naturligtvis uppskattades väldigt mycket från min sida. Tack alla ni som var med! Nu rullar det vidare mot hundra.

 

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards