injail

Alla inlägg den 22 juli 2021

Av Jöran Lundberg - 22 juli 2021 20:29

Men ett tålmodigt arbete.

 

Man kan säga att mitt bloggskrivande har en del olika syften som jag är noga med att söka infria. För det första är det en löpande dagbok som i möjligaste mån skall spegla dagen idag. Små triviala händelser som kan tyckas banala men som i en fjärran framtid kan vara värdefulla. Sedan söker jag av och till delta i den aktuella samhällsdebatten med en del inlägg. Dessutom har jag en viss ambition att dokumentera det som sker i nutiden men även i ett historiskt perspektiv. Det eftersom jag anser att genom dessa inslag kan jag rädda en del viktiga kunskaper till kommande generationer. Om jag sedan kan servera det med fyndighet och humor år det nog bara grädde på moset.

 

Dokumentation ett tålmodigt arbete.

Jag har med åren lärt mig att så fort man ställs inför uppgiften att beskriva händelser och skeenden i svunnen tid blir det lätt både tidsödande och svårt. Dokumentationen måste nämligen vara väl underbyggd på fakta som ofta är nedtecknade på väldigt omfattande och många gånger svårtolkade gamla luntor. Att då beskriva det korrekta  kan ibland vara en grannlaga uppgift.

 

Ett historiskt arkiv.

Jag hade idag den stora förmånen att göra ett besök hos ett par av mina trognaste bloggdiggare. En mycket angenäm upplevelse. Och givetvis kom vi rätt snart in på att samtala om Björnabygdens historia. Min gode vän förfogar nämligen över en arkivsamling som omfattar en stor del av denna historia. Ett material av oskattbart värde. Men som kommer att vara oerhört tidskrävande att plöja igenom. Och forma till en intressant berättelse. Därför kom vårt samtal idag mest att handla om hur man både rätt och ansvarsfullt bevarar denna samling för framtiden. Till det kanske det kan finnas anledning att återkomma.


Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards