injail

Alla inlägg den 18 juli 2021

Av Jöran Lundberg - 18 juli 2021 21:49

på Morkullevägen och annorstädes.

 

Vädret.

Det varma och kvalmiga solskenet har i dagarna ersatts av lite svalare och ostadigare väder. Under natten till idag passerade ett lågtryck som gav ifrån sig en mängd väta. Men i morse sken solen åter från en molnfri himmel. Men under eftermiddagen mulnade det åter med en del regnskurar som följd.

Av prognosen att döma skall inte sommarvärmen omma tillbaka förrän i slutet av veckan.

 

Mognad.

Nu börjar skogens bär att komma till mognad. Jag fick en rapport från Thor-Leif häromdagen där han meddelade att det kommer att bli rätt rikligt med hjortron. De första bären har också mognat så att de kan plockas.

På mogna blåbär får man nog vänta ytterligare en tid. De bär som börjar närma sig mognad ät dessvärre rätt små och ynkliga. Man kan bara hoppas ett regnet gör att de kan växa till sig.

Hallonen har jag inte haft möjlighet att kolla upp. Men jag skulle tro att även de har lidit av torkan. Nu är det ju så att de bären mognar lite eftersom så det kan finnas möjlig även för dem att växa till sig. Dessvärre är det nog så att jag genom mina gubbiga ben numera inte kan ranta omkring i skog och mark så det blir nog inte så mycket plockning för min del.

 

Livet.

Annars går dagarna sin gilla gång. Jag försöker i möjligaste mån att fylla dem med både aktivt och meningsfullt innehåll. Genom att Bisse, min cykelspark, nu upphört med ovanan att "släppa väder" har den nu en tid funkat tillfredsställande. Det gör det så mycket lättare med dess framförande. Både som motionsfrämjare och kommunikationsmedel är den alldeles förträfflig.

 

Pandemin

I den mån den har påverkat min livsföring kan man nu konstatera att det mer och mer återgår till normalläge. Att hålla avstånd har blivit ett livsmönster och sker numera helt omedvetet. Alla i min umgängeskrets är också vaccinerade så risken att bli smittad betecknar jag som näst intill obefintlig. 

Däremot hörde jag  i kväll att, trots rigorösa regler har det förekommit smittspridning i en del trupper i samband med snart stundande OS i Japan. En del menar till och med att det inte skall genomföras. Men peppar peppar!

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards