injail

Alla inlägg den 27 juli 2021

Av Jöran Lundberg - 27 juli 2021 21:40

Skiftande information.

 

Skogsbranden.

Enligt senare uppgifter visade det sig att brandplatsen var söder om Mattarbodum i närheten av en tjärn inne på det vi kalla Gideskogen.

Med hjälp av helikoptrar som vattenbombade området kunde man begränsa elden till en mindre yta. Vad jag kan förstå är den nu släckt och markägaren Holmen skog har övertagit bevakningen.

 

 

Varmt och torrt väder

Det varma och torra vädret fortsätter ännu några dar. Thor-Leif och Kristina har varit i Hemsjön ett par dagar eftersom de nu har semester. Då har jag också besökt dem i stugan. Mest har jag suttit på altanen och solat mig i det gassiga vädret. Idag gjorde de en tur med båten ut till Stenön. Då tog jag mod till mig och "hoppade" i båten och följde med. Det var rätt länge sedan jag sist gjorde ett besök där.

Thor-Leif var en sväng upp på myrarna och plockade några liter hjortron. Som de även berättat om i olika media blir det i år väldigt gott om hjortron. Myrarna uppe vid Orrvattnet lyser alldeles gula av fullmogna bär. Det är ett synintryck av stor dignitet. Bäruppköparna runt om i landet vittnar om att det kommer in tonvis med skogens guld varje dag. Fram emot slutet av veckan skall det enligt prognosen komma en del regn. Något som vi välkomnar.

 

Semestertider.

Vårt område som tillhör Höga kusten upplever en turistanhopning även denna sommar som är rekordhög. Med de erfarenheter som fjolårets anhopning  gav har man denna sommar en mycket mer trimmad organisation. Det innebär att man kan hantera invasionen relativt bra.

Jag har också vissa "semesterplaner" men kommer nog att dröja lite till dess att den största invasionsvågen har planat ut. En tur till Nordingrå och trakterna däromkring lockar mig att besöka. 

Att spendera några dagar i de trakterna var förr ett måste varje sommar. Kanhända blir det då ett besök på Hemsön. Vi får se.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards