injail

Alla inlägg den 14 juli 2021

Av Jöran Lundberg - 14 juli 2021 21:37

De ena och det andra.

 

Turen till Köpmanholmen.

Vår utflykt till Örjan Lundell och hans Bodil blev som väntat en trevlig upplevelse. Vi blev väl omhändertagna. Direkt när vi kom dit blev vi bjudna på kaffe och fikabröd på deras altan, Där var det relativt skuggigt och svalt. Sedan blev vi även bjudna på mat, potatis och köttfärsbiffar med sallad, Mycket fint och läckert tillagat.

Som jag nämnde tidigare är Jörgen en riktig "mixtermakare". Han visade oss den bil han håller på att färdigställa. Jag hade sett fram emot att vi skulle få provköra den. Men det visade sig att när han själv hade provat bilen visade den vissa brister i konstruktionen som gjorde den alltför instabil. Därför var han i färd med att bygga om den. Så vi får se tiden an ännu ett tag. Men han har inte gett upp projektet.

Han visade oss också en plastbåt han egenhändigt har byggt. Enligt hans egen utsago var den väldigt sjövärdig. Gick stadigt i sjön. En egenskap han också har är att han pladdrar på oupphörligt så man behöver själv inte anstränga sig så mycket.

 

En tryckande värme.

Det blev en extremt varm biltur å Torbens gamla Volvo inte är utrustad med någon AC. I den tryckande värmen var vi därför tvingade att ha vissa sidorutor öppna vilket orsakade att vi var i ständigt blåsväder. Jag hade under morgonen tryckt i mig mycket vatten vilket jag tror var till stor nytta. Framöver skall det väl komma lite svalare vindar.

 

Årsmöte med SPF.

I morgon är det årsmöte i vår pensionärsförening. Detta efter att verksamheten legat ner i stort sett under den tid pandemin har dominerat. Efter att det numera blivit mera legitimt att samlas och alla fått sina två sprutor bedömer man smittläget som försumbart Det innebär sannolikt att verksamheten kommer att återupptas, Årsmötet hålls vid Hembygdsgården i Björna kl. 13.00

 

Samlingar nere vis Sågbadet.

Varje torsdag under juli månad har Korskyrkan i samarbete med Intresseföreningen samlingar nere vid badplatsen. Då bjuds på förplägnad av olika slag. Och det är även tillåtet att surra så mycket man vill med sina medmänniskor. Önskvärt vore om ännu fler från samhället skulle komma med.

 

 

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards