injail

Alla inlägg den 5 april 2020

Av Jöran Lundberg - 5 april 2020 20:21

Tillfällig störning

I går hade jag (tillsammans med många andra) problem med min internetanslutning. Det var ett haveri hos Telia, min leverantör som gjorde att jag inte kom in på bloggplatsen. Nu är felet avhjälpt och det flyter på som vanligt. Jag tycker att det är viktigt att upprätthålla en viss kontinuitet i bloggskrivandet för att ge den läsbarhet och upprätthålla intresset.

Jag lyssnade till kungens tal till svenska folket i TV och han påminde därvid att vi nu går in i stilla veckan. Och det verkar bli en vecka som verkligen gör skäl för sitt namn. Om man därtill följer hans råd att inte företa några resor och hålla sig hemma bidrar det naturligtvis. Och eftersom 1,6 miljoner människor redan befinner sig i karantän blir det än mer stilla. Några större kyrkliga sammankomster blir det inte heller på grund av alla restriktioner. Det har föranlett många församlingar ett digitalisera gudstjänsterna. Därvid har man upptäckt något positivt. Det har nämligen mer än tiodubblat antalet lyssnare som tagit del av budskapet. Det är då inte uteslutet att vissa församlingar kommer att fortsätta på den inslagna vägen när åtstramningarna är över. Jämsides med gudstjänst i kyrkorummet med ordinarie besökare kommer man att även sprida budskapet digitalt-

Jag hade drömt om att kunna sitta i solen på min ägandes altan under påskhelgen men det går nog inte. Detta eftersom min plats är upptagen av en mer än två meter hög snödriva. Som dessutom späs på med ytterligare snö nu och då. En liten tröst är att de lovat varmare väder med många plusgrader inför kommande helg. Det är en gammal känsla vi har här att när påskhelgen är över då vill vi ha vår och sommar. Dessutom vill vi bli av med det envetna viruset COVID 19.

Detta skrivet av en bloggskrivare intagen i husarrest.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards