injail

Alla inlägg den 17 mars 2020

Av Jöran Lundberg - 17 mars 2020 21:35

En dag i frihet.

Folkhälsomyndigheten har gått ut med en rekommendation gällande vi äldre. Eftersom vi klassas som en så kallad riskgrupp har vi beordrats att framgent hålla oss inomhus i våra hem. Hur länge har de inte angett.  Dessvärre har jag i dag brutit mot denna förordning. Jag var nämligen kallad ner till lasarettet i Örnsköldsvik för en efterkontroll. Ringde ner för att kolla att jag kunde ställa  upp på det. Och fick det positiva svaret att det var möjligt. Därför åkte jag i dag ner till Örnsköldsvik, besökte lasarettet och dessutom gjorde ett nedslag i Järved.


Det är ingen uppbygglig tanke att ständigt vara internerad här hemma. Även om jag inte har några som helst problem att få tiden att gå känns det ändå som en viss begränsning i den personliga friheten. Särskilt som man inte har en aning om hur länge detta kaos kommer att vara.


Ytterligare restriktioner kungjordes i dag gällande undervisningen i gymnasiet och högskolan. Det skall under en tid endast erbjudas undervisning på distans över internet. Men det är inte i alla lägen att det funkar så väl. I praktiska och yrkesinriktade ämnen är det inte alltid att det går att genomföra. Men det är väl att se det positivt och göra det bästa av situationen.


Det framgår alltmer tydligt att näringslivet har vissa svårigheter att hantera de svårigheter som pandemin orsakar. Regering och stat har till exempel gått in med enorma belopp för att inte flygbolagen inte skall konka. Det verkar också som att turistnäringen går en mycket svår tid till mötes. Om pandemin håller i sig under sommarens turistsäsong kan det bli riktigt uselt-




Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards