injail

Alla inlägg den 8 mars 2020

Av Jöran Lundberg - 8 mars 2020 22:26

Möjligen en tankesmedja.

Jag konfronterades med en artikel om olika tankesmedjor och det väckte vissa funderingar i mitt huvud. En tankesmedja är ett verktyg för olika organisationer att bedriva en viss lobbyverksamhet. Tankesmedjorna brukas i huvudsak för att bedriva politiska påtryckningar. Så till vida har till exempel arbetarrörelsen  en handfull olika sådana. Detta tillika inom näringslivets olika organisationer.


Om nu till äventyrs jag i min blogg skulle inrätta en tankesmedja uppstår genast en hel del viktiga frågeställningar. För det första skulle namnfrågan vålla en del huvudbry. Men även dess inriktning och uppgift. Vilket angeläget område skulle den kunna tänkas verka inom. Finns det här på lilla avlägsna Tallbacken några områden som vore värt en omfattande lobbyverksamhet. Den frågan tarvar nog en stunds fundering. Återkommer således till frågan troligen i någon kommande blogg. Eventuellt har mina kära vänner bloggdiggarna några idéer i den riktningen-. Kom då gärna med förslag.


Tydligen har det varit något nordiskt statsministermöte någonstans. Både Rapport och Aktuellt ondgjorde sig över att Sveriges Stefan Löhvén var den enda manlige statsministern. Frågan ställdes: Varför kan inte vi också ha en kvinna på den posten. Och så talade man sig ingående och helhjärtat för fullkomlig jämställdhet. Men vadå? Tre kvinnor och en man är väl ingen jämställdhet. Det har ju sett bättre ut om det varit 2-2. Då var det, tycker jag, en sundare tanke som flickan i Agenda uttryckte det: Välj den mest kompetente och som åtnjuter störst förtroende, oavsett kön! Det är ju vad saken gäller.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards