injail

Alla inlägg under april 2021

Av Jöran Lundberg - 14 april 2021 21:43

Första inlägg på nya adressen.

Nu har jag flyttat in i en annan lägenhet med ett något centralare läge. Det är en lägenhet på bottenvåningen i det så kallade "Stiftelsehuset". Det är en något större etta. I samma ingång bor mina kompisar Torben och Dennis. Nu har jag bara att ta mig tvärs över gången när jag skall följa ishockeyn.

Flytten har gått väldigt bra och jag har de möbler och övrigt som är nödvändigt för trivseln.

Min förhoppning är att det skall bli lite mera regelbundet med bloggskrivadet i fortsättningen. Jag ser med aktning på alla de som inte övergivit min blogg under pausen.

 

Vädret.

Det nyckfulla aprilvädret fortsätter att dominera. Häromdagen var det riktigt busväder med närmare tio centimeter snö. Nu har det stabiliserat sig med uppehåll i nederbörden och soligare dagar. Men någon riktig vårvärme har inte infunnit sig. Det är rätt kyliga nätter med minusgrader. Efter vad jag erfarit drabbar det nästan hela landet. Fram emot kommande helg skall det väl bli lite mera vårlikt och det är väl på tiden.

 

Pandemiläget.

Det är fortfarande stor smittspridning i Öviksområdet. Detta trots att vaccinationerna flyter på i oförminskad takt. Lokalt har vi fått hårdare restriktioner som förhoppningsvis skall bromsa smittspridningen. Nu är man rekommenderad att bära munskydd när man går in i offentliga lokaler som till exempel affärer. Jag har erfarit att munskydd i kombination av hörapparater är inget lyckat. När man skall ta av sig munskyddet följer för det mesta hörapparaterna också med och har snärjt in sig i i banden bakom öronen. Trots att jag numera har ett fullgott skydd Tycker jag ändå att rörelsefriheten blir avsevärt begränsad. Det känns synnerligen tungt ibland.

Av Jöran Lundberg - 10 april 2021 20:38

Garaväre.

Men sä ärä vä vä garaväre. 

Å blåsta jöle ti nyckelhöle.

 

Just nu kan man karaktärisera vädertypen som "garaväre med ömsom hagel och ömsom snöfall. Dessutom med kalla vindar som snarare konserverar snödrivorna än smälter dem. Dessutom verkar det inte bli någon förändring de närmaste dagarna. Det innebär att vi får bida än en tid innan det blir någon vårkänning. Jag konstaterar således att det är en relativt normal väderutveckling. Men visst längtar vi efter vår och värme.

 

Covidsituationen.

När det gäller pandemin får vi också skarva på tålamodet gång på gång. Smittspridningen i vårt område (läs Örnsköldsvik) är för närvarande den tredje största i landet. Det innebär skärpta restriktioner vilka gäller även för de som är färdivaccinerade. Det gäller att inte företa resor, kort som långa, som inte anses nödvändiga och dessutom bära munskydd när man går in i en butik eller annan offentlig plats. Så trots skydd av vaccinationen blir man i stort sett kvar i karantän.

 

Ishockey.

Slutspelet i hockeyallsvenskan fortgår oavbrutet med en march varje kväll. Det kommer också att fortgå till dessa att finalen är avgjord. Eftersom att varje delomgång innehåller bäst av sju matcher blir det väldigt segt och omfattande. Här gäller det verkligen att hålla i och hålla ut.

 

Flytt.

Flytten till den andra lägenheten närmar sig varför det eventuellt kommer att bli störningar i bloggskrivandet. Jag strävar efter att göra det så störniingsfritt som möjligt.

Av Jöran Lundberg - 8 april 2021 17:29

Livssituation.

 

Så går en dag ifrån vår tid och kommer icke mer

och uti livets kamp och strid något meningsfullt den ändå ger

 

Men dock är ädå våra dagar som en ständig virveldans

och fast dagen oss behagar går vi ständigt som i trans.

 

Man får ha is i magen och ta dagen som den är.

följa livsmedborgarlagen utan något stort besvär.

 

Ty den tid som är tilldelad, den nog så strikt utstakad är,

ingen dag är helt förfelad, därför är den oss så kär.

 

Ty här på jorden livet går med en utsökt precision

Så de dagar som av vi får är en evig konklusion.

 

Av Jöran Lundberg - 7 april 2021 18:30

Ett livstecken.

Skriver några rader i all hast mest för att ni skall få ett livstecken. Det har inte hänt så mycket i dag. Vädret är det numera vanliga. Soliga dagar men rätt kyliga vindar som gör att det det blir intet med snösmältningen.

Som vanligt är det ishockeymatch kl. 7 i kväll mellan Timrå och Västervik. Så jag skall övervara den alldeles strax.

Av Jöran Lundberg - 7 april 2021 18:30

Ett livstecken.

Skriver några rader i all hast mest för att ni skall få ett livstecken. Det har inte hänt så mycket i dag. Vädret är det numera vanliga. Soliga dagar men rätt kyliga vindar som gör att det det blir intet med snösmältningen.

Som vanligt är det ishockeymatch kl. 7 i kväll mellan Timrå och Västervik. Så jag skall övervara den alldeles strax.

Av Jöran Lundberg - 6 april 2021 18:23

Det handlar om ditten och datten.

Våren är långt borta tycks det. Idel kalla vindar och kyliga nätter. Det innebär att det digra snötäcke vi fortfarande har inte reduceras inte i någon nämnvärd grad. Det är ett typiskt aprilväder således. Men jag har skrivit det förut: Det gäller att hålla i och hålla ut. Det kommer även en del nysnö av och till men den blir som tur är inte kvar så länge.

 

Covid 19.

Smittspridningen håller sig fortfarande på en hög nivå. Och det säjs att sjukvården "går på knäna", hur det nu går till. Men det är tydligen många svåre situationer då det kommer in sjuka patienter och det inte finns någonstans att lägga dem. Det måste kännas väldigt frustrerat. Nu börjar vaccinationsinsatserna att ta fart i takt med att det kommer vaccin i tillräcklig mängd.

 

 

Ishockey.

I kväll är det åter match mellan Björklöven och Karlskoga. Den andra i ordningen. Kommer som vanligt att övervara den hos Torben.

Av Jöran Lundberg - 5 april 2021 15:59

Förklaring.

Det blev ingen blogg föregående dag (läs kväll). Detta på grund av ishockeymatchen mellan Björklöven och Karlskoga drog så långt ut på tiden. Vid full tid stod det 3-3 varför det blev förlängning. Eftersom matchen inte bryts förrän något av lagen gjort mål blev det en långdragen historia. Först i början av sjätte perioden lyckade Karlskoga göra mål varför de vann matchen.

Nu var det ingen händelserik dag för min del så det var inte mycket att skriva om. Thor-Leif och Ida var nere i lägenheten och satte upp en del armaturer. Det är rätt mycket som skall åtgärdas innan jag kan flytta in. Men det får väl ta den tid det tar.

I afton är det dags för mer ishockey. Nu åter mellan Timrå och Västervik. Jag hoppas att det inte blir en lika seg tillställning.

Av Jöran Lundberg - 3 april 2021 21:17

En helt vanlig lördag.

Den här dagen har till sin karaktär varit mer som en vanlig dag och inte en påsklördag. Jag var ner till Gunnar och Gullian och fikade vid halvtvåtiden och då kom även Sven Olov Hellholm med en hälsning från Gerd-Mari i form av en påskkaka. Ett fint initiativ.

I kväll var jag ner till Torben och såg Timrå spela första matchen i semifinalen mot Västervik. Efter vissa svårigheter lyckades Timrålaget vinna med 3-1. I den fortsatta semin blir det en match varje dag den närmaste veckan. Ömsom Timrå/Västervik och ömsom Karlskoga/Björklöven. I övrigt har det inte hänt så mycket mer.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards