injail

Alla inlägg under april 2021

Av Jöran Lundberg - 22 april 2021 19:17

Övik värst i landet.

Smittspridningen av covid ökar och Västernorrland och speciellt Örnsköldsvik har flest av nya fall. Detta trots att länstyrelsen har utfärdat nya och strängare restriktioner. Och trots att vaccinationen har pågått en rätt lång tid.

Det kan inte vara annat än att vi som bor inom kommunens gränser ändå slarvar med hur vi förhåller oss till pandemin. Det har talats om så kallad klustersmitta där influensan har fått stor spridning i vissa grupper och sällskap. Detta har till följd att allt strängare regler måste införas och förlängas i tiden. Sorgligt!

Av Jöran Lundberg - 21 april 2021 20:39

Vädret.

Efter en rätt lång tid med soliga dagar och relativt kalla nätter flaggas det nu för väderomslag. Enligt prognosen skall det eventullt komma mera snö. Men jag tror att vi inte får så mycket av det eftersom det verkar deiva längre söderut. Men vi skulle behöva ett ordentligt regnväder för att det skal bli fart på snösmältningen. Men jag anar att vi får vänta än ett antal dagar förrän det blir  mer vårlikt.

 

Pandemin.

Det är fortfarande stor smittspridning inom vår kommun. Den högsta i vårt län. Experterna tror heller inte på någon omedelbar förändring. Då känns det tryggt att man är vaccineradäven om man fortfarande skall följa givna restriktioner.

Vaccinationerna fortsätter i och med tillgången på vaccin. De är snart inne i fas 3 då även personer i yngre åldrar kan få sin första spruta.

 

Ishockeyn.

Även i den pågående finalserien i allsvenskan ställer coronan till det. De har fått in smittan i Björklövens lag varför turneringen måste pausas. Hur länge är det väl ingen som vet. Det kan nog ta upp till en vecka eller mer. Efter den senaste matchen är två av Björklövens spelare avstängde varför laget är rejält försvagat.

 

Bisse.

I dag har jag tagit ner Bisse, min sparkcykel. Det gör att jag kan vara ute och träna om dagarna. Tyvärr har det blivit allt för mycket stillasittande ett tag. Mera fysisk aktivitet om dagarna främjar tillvaron och gör att man sover bättre om nätterna.

 

Så går en dag ifrån vår tid och kommer icke mer.

Av Jöran Lundberg - 20 april 2021 17:58

En minnesvärd flygtur.

Under senare delen av fyrtiotalet hade min bror Gunnar och jag sommarjobb i pappas företag med att framställa tegelstenar av betong (så kallat klacktagel), Ett visst antal skulle tillverkas för varje dag. Men den här dagen blev det inte många.

Det var nämligen så att självaste Albin Ahrenberg, en lagandarisk flygkapten hade så kallade uppstigningar nere på Storsjön. Han landade med sitt pontonförsedda flygplan för att hugade passagerare skulle erbjudas en halvtimmes flygtur över hembygden. Det var naturligtvis frestande för oss att få göra en flygtur så vi struntade i arbetet och anmälde oss för en flygtur. På något vis hade vi ordnat den lilla summa det kostade, Cirka femton kronor. Att det var en hisnande och annorlunda upplevelse kan vi verkligen skriva under på.

Naturligtvis var vi tvungna att jobba dubbelt hårdare nästa dag.

Att jag själv skulle spaka ett flygplan cirka tjugo år senare var jag då inte medveten om.

Av Jöran Lundberg - 19 april 2021 19:02

Adam och Eva.

När jag för en tid sedan satt hos min bror Gunnar föll det sig naturligt att erinra sig gemensamma minnen från barn och.  ungdomstiden, Vi två bröder höll ihop som ler och långhalm. Vår äldre bror Gösta som var endast två år äldre än mig tydde sig mer till äldre kompisar som Staffan Ekström och Konny Åström.

Gunnar och jag hade alltid något "projekt" på gång. Det kan hända att det jag skall berätta om i kväll är beskrivet i någon av mina tidigare fem tusen bloggar men det får ni stå ut med,

 

Av en banarbetare, Ludvig Larsson hade vi turen att få öpa en gammal encylindrig bensinmotor som tidigare suttit på en trampdressin. Tändanordningen hade pajat så den gick inte att starta, Vi löste problemet genom att montera en extern tändanordning, Då fungerade den tillfredsställande.

En vinter monterade vi den som drivanordning på en spark, Kraften överfördes till ett gummihjul som trycktes mot vägbanan. Vid gynnsamma förhållanden fick vi upp en ansenlig fart

 

Eva var motsvarigheten på barmark. Då hade motorn monterats på ett trehjuligt ekipage. Nackdelen med den var att det inte fanns några växlar som gjorde att den fungerade inte så bra i  uppförsbackar. Den egentliga nyttan med dessa fordon var att vi lärde oss att konstruera saker och ting Något som vi hade nytta av även för framtiden.

Framdeles kommer det nog mera ur minnenas arkiv.

Av Jöran Lundberg - 18 april 2021 20:54

Renoveringen.

Återställning och renoveringen pågår. Jag var upp en sväng i dag och jag tycker att de har hunnit en bra bit på väg. Men det torde ta en rätt lång tid innan de har bemästrat det hela.

Under tiden blir det mer och mer beboeligt i min nuvarande lägenhet, Jag betraktar det som om jag hr "bott in mig rätt bra nu.

Kan också nämna att Björklöven vann det första finalmötet mot Timrå. Ny match i morgon

Av Jöran Lundberg - 17 april 2021 22:10

Ett nedslag i Järved.

I kraft av att jag nu tror mig ha ett fullgott skydd mot Coronan gjorde jag i dag ett besök Hos familjen Lundberg i Järved. Då fick jag även möjlighet att bli av med den "Coronafrisyr jag dragits med en längre tid. Thorleif träffade jag inte eftersom han var i Hemsjön. Kristina är också vaccinerad eftersom hon är med i teamet på Curlinghallen som vaccinatör.

Fick även tillfälle att införskaffa några mattor som nu pryder golven i lägenheten.

Av Jöran Lundberg - 16 april 2021 22:10

Ishockey.

Tänkte ägna en blogg åt det aktuella läget i allsvenska ishockeyns slutspel som stod mellan Timrå/Västervik respektive Björklöven/Karlskoga.

Timrå lyckades ta fyra segrar efter sex matcher och var därmed klara för finalspel. Kampen mellan Björklöven och Karlskoga gick till en sjunde och avgörande mach som spelades i kväll i  Karlskoga. Långt in i tredje perioden ledde Björklöven med 1-6 Då Karlskoga kunde reducera till 5-6 och hade bud på att kvittera. Men Björklöven gjorde två mål i tom bur och gick därmed till final. Första finalmatchen spelas på söndag.

Av Jöran Lundberg - 15 april 2021 22:03

Som är delade.

Jag var i går ner till min bror Gunnar ohc somm vanligt blev det intresssanta samal m alle de minnen vi har gemensamt medv farandra från vår bam och ungdomstid. Samtalet har gett mig uppslag till många intressanta blogginlägg Så i någonn kommande blogg blir det bland annat en historia om Adam och Eva. Dock skall jag hålla er på halster lite.

I övrigt går livet just nu i lugna banor. See you!

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards