injail

Alla inlägg den 9 september 2021

Av Jöran Lundberg - 9 september 2021 13:06

Ditten å datten.

 

Datastrul.

låt mig först kommentera det uteblivna inlägget i går kväll. Beroende på den så kallade mänskliga faktorn kom jag inte till avslut med texten vilket jag beklagar.  Undertecknad bloggskrivare kan bara uttrycka en förhoppning om att det inte skall vara något frekvent. Och att ni som läser inläggen inte blev alltför skärrade.

 

Väderläget.

I går var det en riktigt fin höstdag med rätt hyfsad temperatur. lite sol av och till.

Nu har väderspåmännen aviserat något av varannandagsväder med ömsom sol och ömsom regnskurar. Vi kan bara hoppas på att resten av September blir lika fin.

 

Oroligheter

Den senaste tiden har den grova brottsligheten eskalerat i vårt samhälle. Vid flera tillfällen de senaste åren ha det rapporterats om incidenter med skottlossning och sprängningar som dödat ett flertal personer. Även helt oskyldiga har fallit offer från förlupna kulor i samband med denna kriminalitet.

Det är olika rivaliserande grupper som kopplad till gängkriminalitet har konfronterats med varandra. Trots ökade polisinsatser har man inte lyckats stävja detta svåra missförhållande. Roten til det onda är den ökande narkotikahandeln. Den har genom nya sätt att distribuera drogerna.

Den senaste incidenten med det kaosartade slagsmålet mellan två familjekonstellationer i Lund är bara en i den långa raden om uppgörelser. Jag såg ett inslag i Rapport om hur polisen endast med  svårighet kan ingripa i en sådan uppgörelse.

Det kan vara svårt att analysera och komma tillrätta med orsakerna till dessa missförhållanden eftersom det finns en mängd underliggande orsaker. Möjligen kan jag försöka att i något kommande inlägg analysera och kommentera dessa.

 

Ishockeyn

Nu till något mera jordnära. Den förut aviserade SCA-cupen har nu dragit igång som en del av försäsongsträningen. MODO startade med en sammandrabbning med derbylaget Björklöven. Dessvärre förlorade MODO matchen med 1-4 trots stundtals riktigt bra lir. Laget har i de fyra matcher de spelat visat en formidabel oförmåga att göra mål på sina chanser. Detta är enligt mitt tycke orsaken till att de förlorat alla sina fyra matcher under försäsongen. 

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards