injail

Alla inlägg den 7 september 2021

Av Jöran Lundberg - 7 september 2021 20:44

Morkullevägen.

 

Väderläget.

 

Fortfarande håller september sin position som en hyfsat varm höstmånad. Vad jag kan förtå har vi ännu inte haft ngon frost att tala om. Nu har det även talats om varm luft som skall strömma upp emot oss. Det är rester av det tropiska ovädret IDA som delvis orsakat detta väderläge. Naturligtvis gläder jag mig åt varje dag med gynnnsamt väder.

 

Pandemin.

När nu allt fler har vaccinerats mot Covid 19 minskar smittspridningen och är nu på rätt låga nivåer. Detta gör att FHM nu har aviserat ytterligare lättnader i begränsande restriktioner. Till i slutet av den här månden kommer i stort sett alla sådana att upphöra. Det betyder tt nu kommer publiken tillbaka i alla arenaidrotter i obegränsat antal.  Detta  är mycket positivt för ishockeyn till exempel.

Det betyder givetvis inte att vi är av med pandemin, den kommmer vi nog få lev med ännu ett antal år. Men den är så att säga mer hanterbar.

 

Dagsläget.

 

Dagarna går i en synnerligen jämn lunk. Jag försöker i möjligaste mån hålla mig aktiv, både fysiskt och mentalt/socialt. I dag var jag, tillsammans med mina lägenhetsgrannar till Missionskyrkan i Hemling på en träff för pensionärer. En mycket väledigerad tillställning med en synnerligen god grönsakssoppa. Det var även bra uppslutming vid sammankomsten.

 

Ishocjey.

 

I morgon kväll startar SCA-cupen med första matchen. MODO spelar då mot Björklöven. Turneringen håller på tills på söndag. Matcherba sänds på C-more så när om på första omgången. Det betraktas som ett genrep inför serien som snart drar igång. Troligen kommer turneringen refereras nu och då på min blogg. Till mina bloggdiggares ömsom glädje och ömsom ledsnad. Helt beroende avvilket intresse man har för sporten.

 

 

Ny hörsel.

 

Kan i förbifarten nämna att mina nya hörhjälpmedel fungerar mycket bra. Jag kan nu säga att min hörselnedsättning är åtgärdad. Som jag nog nämnt tidigare är det också en funltion kopplad till min mobiltelefon.

 

Björnjakt.

 

Årets björnjakt för Västernorrland är avslutad då de tilldelade 70 björnanrna är skjutna. Om jag har fattat rätt så skjöts en av de sista nte så långt frän mitt fritidshus i Hemsjön

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards