injail

Alla inlägg den 30 juni 2020

Av Jöran Lundberg - 30 juni 2020 21:05

Lägesrapport.

Coronalivet fortsätter här på Tallbacken. En viss anpassning har inträtt som innebär att livet inte är så komplicerat längre. Allt eftersom tiden går har man utarbetat vissa livsmönster som gör levnaden enklare. Hysterin omkring pandemin har också avtagit vilket gör att allt fler har inrättat sig till ett ganska normalt leverne. Vad gäller vädret och sommartemperaturen har det blivit bra mycket normalare. Det har  förändrats till en period med lite mera regn av och till och inte så stekhett. Någon regnskur emellanåt är gynnsamt för naturen och växtligheten. Jag har upptäckt att lingonen blommar något alldeles särskilt i  år. Blir det bara gynnsamt med regn kan man förvänta sig en stor skörd. Mitt misskötta jordgubbsland blommar också kolossalt så jag förväntar mig en viss skörd även där.

 

Min barndoms fotbollsplan.

Nu är rivningen av Långviksmons finaste hyreshus avslutat och så småningom blir där en fin gräsmatta. Den yta som i forna tider var en så kallad myrplan där man lade upp myra och torvströ till tork och som vi förr använde som fotbollsplan är nu återställd. Men jag tror inte att det blir så många fotbollsmatcher spelade där. Men det kan bli en utomordentlig yta för vi pensionärer som bor här uppe att använda den till olika sysselsättningar som Boule och Kubb med mera. Bifogar bilder från det blivande gräsytan.

 

   

 

Vedhantering.

Jag sysselsätter mig  av och till med att fixa ved för kommande bränslesäsong. Med 'Thor-Leifs hjälp har jag ett stort upplag som skall kapas och klyvas. Mängden räcker nog för vintern. Sture har lovat mig att kapa den i lämpliga längder och kanske även med klyvning. Thor-Leif håller på att tillverka en klyv men det går långsamt för honom på grund av allt annat arbete. Men det ordnar sig nog.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards