injail

Alla inlägg den 7 juni 2020

Av Jöran Lundberg - 7 juni 2020 21:42

Behandlade Coronakrisen.

I kväll har de haft en debatt mellan de olika riksdagspartierna som uteslutande handlade om det krisartade läget med anledning av pandemin. Det var upplagt med två olika avsnitt, dels med tonvikt på handhavande av smittspridningen och dess effekter och dels de ekonomiska konsekvenserna.


Det första intrycket debatten gav var att nu var det slut med den partipolitiska borgfreden. Det innebar fritt fram att för samtliga partier utom de i regeringen att lufta sina kritiska synpunkter. Det innebar ett evinnerligt käbblande om olika misstag man anser ha gjorts sedan pandemin startade i februari/mars. Även folkhälsomyndigheten fick kritik för sitt agerande och sina ställningstaganden. Sverigedemokraternas Jinni Åkesson villa till och med agera personalchef i FHM och avsätta Anders Tegnell.


Tack vare programledarens skicklighet och strategi kunde debatten hela tiden hållas på en acceptabel nivå.  Jag tycker att debatten för mycket var fokuserad på att peka på eventuella felbeslut eller misslyckanden som skett under resans gång. Ingen av kritikerna hade inte något förslag om eventuella framgångsrikare initiativ. Det gjorde att kvällens käbbel egentligen var till intet förpliktande. Dessutom är vi ju egentligen mitt uppe pandemin och då inte vet hur den kommer att utvecklas framöver. En framgång är onekligen det faktum att reserestriktionerna inom landet är på väg att upphävas. Det underlättar mycket för besöksnäringen som är hårt drabbad.



Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards