injail

Alla inlägg den 14 juni 2020

Av Jöran Lundberg - 14 juni 2020 20:53

Puh, sådan värme.

Nu har det varit att antal dagar med 25-26 rader varmt i skuggan. Och solen har gassat från molnfri himmel. Så småningom har man blivit mer och mer van den olidliga värmen. Den förut av olika skäl långsamma arbetstakten har i detta tropiska klimat blivit ännu långsammare. Men det gör väl inte så mycket.


I dag var det friluftsgudstjänst vid Pingstlokalen i Trehörningsjö. Det tarvar rätt god koncentrationsförmåga  att sitta i det gassande solskenet under mer än en och en halv timme. Dessbättre kunde jag få lite skugga från en liten buske och därmed en liten aning drägligare. Jag tänkte då att när vi under maj månad  suckade och längtade efter värme har vi fått det så mycket varmare just nu.


Var också en sväng upp till kyrkogården för att se till att de blommor jag planterade härom dagen hade det bra. Det fordras rätt mycket vatten till växterna i den här värmen. I övrigt är det är det rätt stillsamt här i dessa tider som ändå i viss mån präglas den pågående pandemin. Det verkar som att dessa uslingar till viruskanaljer inte heller skyr värmen utan fortsätter oförtrutet sin illvilliga lek med oss svenskar. Då får Anders Tegnell säga vad han vill.


Jag fick ett mejl från arkivarbetaren som med några konstiga kringelkrokar konstaterat att vi är avlägset släkt med Gustav Vasa. Men nu är det så att jag inte  är någon hängiven beundrare av den luringen. Visst var Sverige den tiden en fattig nation efter en rad kostsamma krigföringar. Men man kan nog med all sannolikhet konstatera att många av hans ekonomiska trollkonster i stor utsträckning gynnade honom själv i första hand. Men å andra sidan är släktskapen vid det här laget så avlägset att det med ödmjukhet kan accepteras.


Varma hälsningar från Tallbacken

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards