injail

Alla inlägg den 21 februari 2020

Av Jöran Lundberg - 21 februari 2020 21:11

Cilla Lundberg/Hektor.

Fick ett meddelande via meilen att våran egen Cilla har fått ta emot en fin lokal utmärkelse. Ett stipendium från Roslagens Sparbank. Det är hon verkligen värd. Jag tror och hoppas att det blir en sporre för henne att fortsätta sin fina sångar- och förkunnargärning. Hon har en viktig uppgift att med sina fina egenskaper sprida Kristi evangelium över hela Sveriges land, men också lokalt där i Roslagen.


Cilla är inte bara en ambassadör för Kristus och hans rike. Hon är även en  genuin ambassadör för sin hembygd. På de platser där hon med sin tonkonst och sin utstrålning ger sin publik mycket av sig själv undviker hon sällan att ge små glimtar från sin uppväxt  i Långviksmon. Den präglades mycket tidigt i hennes liv av den musikaliska begåvning hon hade med sig redan i generna. Både på hennes fars och hennes mors sida var de musikaliska begåvningarna djupt rotade. Dessutom kombinerat med hennes brinnande intresse redan tidigt för sången och musiken kan man betrakta henne som predestinerad för en gärning som sångarevangelist.


Eftersom jag personligen hade möjlighet att följa hennes fysiska och mentala utveckling på nära håll är det naturligt att hon även satt sina spår i mitt liv och mina minnen. Under en tid var hon bästis med vår dotter Ulrika (varar än i dag) där de uppträdde gemensamt under fingerade namn. Den ena hette Svengertrud Berglund och den andra Teckla Jansson, ett konstigt par som uppträdde i olika skepnader och sammanhang. Under en tid var hon med i en sångkör som hette Unga Röster och leddes av Gudrun Johansson. Jag har nog i mina gömmor en och annan gammal film där Cilla medverkar. Jag har stor beundran för Cilla som under hela sin karriär som sångare och offentlig person bevarat den genuina enkelhet och uppriktighet som allt ifrån ungdomen varit hennes signum



Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards