injail

Alla inlägg den 15 februari 2020

Av Jöran Lundberg - 15 februari 2020 20:21

Fortsatt mildväder.

Enligt väderspåmännen tycks det bli rätt riklig nederbörd under helgen. Det kan innebära att för vår del kommer den mesta nederbörden i form av regn. Det kan i sin tur betyda att det kan bli än värre vad det gäller ishala vägar och gårdsplaner. Med ty åtföljande halkrisk. Genom att det har varit mildväder i stort sett hela den gångna vintern kan man fundera om det är en bestående trend eller endast en tillfällig nyck. Än en gång kommer vi troligen att bli snuvade på mjuka vita snödrivor.


Om nu mildvädret orsakas av miljöpåverkan som åstadkommer en så kallad global uppvärmning kan det för vår del i inledningsskedet inte vara någon större nackdel. Detta eftersom både kostnaden för uppvärmning och snöröjning minskar. Däremot är det svårt att uttala sig om konsekvenserna i ett förlängt perspektiv. Det kan ju även ha en viss inverkan på somrarna, Det verkar som det är mycket svårt och långdraget att åstadkomma någon omedelbar klimatomställning. Och eftersom det är en global uppgift är det svårt att få någon världsvid klimateffekt.


Som jag relaterat ett antal gånger förut är det hart när omöjligt att ena världens olika ekonomier till några långtgående och bestående åtgärder. I det fallet fattas både enighet vilja. Varken piska eller morot tyck ha någon verksam effekt. Man skulle tycka att efter så intensiv miljöpropaganda det kunde leda till en något vänligare attityd. Men allra troligaste är det penningen som styr i en krass ekonomisk verklighet.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards