injail

Alla inlägg den 8 februari 2020

Av Jöran Lundberg - 8 februari 2020 20:37

Ofta ett säreget möte.

All vår sociala miljö skapas i mötet mellan människor. Människor med olika bakgrund och status i vårt samhälle. Men också mellan människor med olika fysisk statut och funktion. Det kan naturligtvis av olika orsaker ge upphov till spänningar i mötet mellan patient och vårdare vilket någon gång emellanåt kan emanera i komplicerade situationer.

Sådan möten sker varje dag oräkneliga gånger. Min senaste sjukhusvistelse innehöll ständigt sådana möten. Det är en del av vårdens funktion. Precis som vid all annan umgängelse är det viktigt att det sker på ett korrekt och värdigt sätt. Gärna avspänt och humoristiskt, och förtroendefullt. Det är inte så lätt alla gånger eftersom det kan vara ett möte mellan två stressade och skakiga individer som kanske just då inte har möjligheten att fungera helt och fullt. Då är det av godo om möte sker i varm och ombonad miljö. Detta eftersom det ibland kan innehålla svåra trauman.

Troligen har det under årens lopp bedrivits mycken forskning omkring dess frågor. Legio av digra välskrivna doktorsavhandlingar som buntvis ligger i arkiv och samlar högar av damm. Jättedigra och jättedyra konferenser har avhållits som utfärdat granna slutdokument som sedan saligen insomnat. Oftast är det slutligen vårdarens sunda förnuft är den försonande frilösande faktorn. Så fungerar vården vidare

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards