injail

Alla inlägg den 25 januari 2022

Av Jöran Lundberg - 25 januari 2022 22:04

Ett å varje.

 

Partygate.

 

Boris Johnson är i blåsväder efter ett det arrangerats fester i Trn downing street trots under coronarestriktionerna. Tvärt emot de inskränkningar han och regeringen meddelat folket har ett antal festliga sammankomster genomförrts.

Det har orsakat många protester både från invånarna, men också från politiskt håll. Det har förekommit opposition även fran hans egna partikamrater.

Det kommer troligtvis att leda till en förtroendeomröstning som eventuellt han kommer att förlora. Boris är ju arkitekten bakom Brexit.

 

Ukrainakonflikten.

 

Ukraina tillhör Rysslands randstater samtidigt som landet är starkt västorienterat. I landet finns även enklaver som talar ryska. Ett sådant exempel är Krim son Ryssland har annekterat. Putin är av naturliga själ starkt emot utvecklingen i Ukraina, speciellt om landet skulle ansöka om medlemskap i NATO.

Putin har beordrat en omfattande militär uppladdning vid Ukrainas gränser. Detta orsakar ett ytterst spänt politiskt läge framförallt i väst. En följd av detta har Västmakterna förstärkt sin militära beredskap. Så också i Sverige. Jag tycker det är mycket otillfredsställande att leva under krigshot.

 

OS i Peking.

 

Kommande fredag invigs OS i Kina. Ett OS som varit och kommer att vara mycket ifrågasatt. Detta på grund av det politiska läget i landet med brott mot mänskligheten.

Olympiska kommittén gjorde härom dagen ett uttalande som enligt mitt tycke var höjden av flathet. Dessutom är alla idrottar belagda med förbud att yttra sig om förhållandet i Kina. Jag önskar ändå att det blir ett OS som där den idrottsliga prestationen får dominera.

 

Smittan

 

Smittspridningen har nu nått rekordnivåer. Både i Sverige och utomlands. I många länder har så många angripits av Covid att det börjar närma sig Flockimmunitet. I Danmark till exempel. Visst är det dags att vi blir av med eländet.

 


Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards