injail

Senaste inläggen

Av Jöran Lundberg - Lördag 6 april 21:07

Vid fritidshuset.

I dag har jag varit upp till vårt fritidshus vid Hemsjön. Jag fick åka med Thor-Leif på hans skoter. Det är en bra skoterled från Gide som går alldeles utanför vår tomt. Det var en härlig upplevelse att åter få njuta av denna härliga miljö. Det tarvades en stunds eldning för att få upp rumstemperatur. Men efter ett par timmar var det riktigt dräglig innetemperatur.

Thor-Leif hade "skaffning" med sig så vi åt en supergod lunch. Jag sysslade emellanåt med att bära in lite ved från vedboden. Vår gamla "Klafverström", vedspisen, fick en rejäl polering med bland annat spissvärta så den blev riktig vacker. Den är bra både till matlagning och uppvärmning av stugan.

En härlig utflykt blev det och jag bifogar några nytagna bilder.


Några nytagna bilder. Nedan en vy från altanen.


 

Med skoterns hjälp tog vi oss lätt till stugan. 


 

När vårsolen skiner är det skönt ute på altanen som vätter mot söder 

Sten och Sture väntar på vår och sommar.

Elden i den öppna spisen är  både för trivsel och värme.  

 

Vedspisen, blank och fin.ANNONS
Av Jöran Lundberg - Fredag 5 april 22:08

Ett vårtecken.

Ett vårtecken är den amaryllis som blommar i mitt fönster just nu. Amaryllisen förknippar man ofta med jul, men är egentligen en vårblomma.


 


En blomma som pryder mitt fönster.

ANNONS
Av Jöran Lundberg - Fredag 5 april 20:59

Läget på Tallbacken.

I dagens ÖA var det inlagt en artikel som handlade om olika bloggare inom kommunen. Att min skrivarmöda inte var ihågkommen är i och för sig inte så alarmerande. Som vanligt var det Jonna Jintons blogg de framhöll som den förnämsta. Den hade också de högsta besökssiffrorna. I övrigt var det en handfull skrivare som var omnämnda. Jag strävar heller inte efter att bli världsledande utan jag skriver dels för att jag tycker det finns ett visst värde rent dokumentärt och dels som en liten utmaning. Även om inte det är miljonskaror som läser den tror jag ändå att det finns några som tycker om den. Det märkte jag inte minst när jag skojade till det och hotade med nedläggning.

April har hittills visat sig från den goda sidan rent vädermässigt. Det är fortfarande minusgrader om nätterna vilket jag tycker är bra. Eftersom det i alla fall ännu inte blir någon riktig vår är det bra att snötäckt är kvar en tid. Inte minst gläder det skoteråkarna. Nu till söndag är det en vecka kvar till Palmsöndag som inleder påskveckan så det troliga är att vi under den helgen har ett intakt snötäcke kvar. Sedan närmar vi oss maj månad och då vill vi att den riktiga våren skall komma.

Av Jöran Lundberg - Torsdag 4 april 22:35

Rim-ligen.

Bloggtorka är  obehagligt.

Brist på idéer helt beklagligt

Saknad saklighet svårbegripligt.

Tråkigt tankesätt svåröverskådligt

Försiktigt friserande förkastligt.


Då blir budskapet beskedligt.

Författandet blir egendomligt

Innehållet verkar otidsenligt.

Bristande samband oundvikligt

Koncentratet helt obeskrivligt.

Otidsenligt ordlekande otröstligt.


Läsarnas kontakt blir då kvasivetenskapligt

Måttet på deras vett blir otidsenligt

Viktigt vetande tämligen topphemligt.

Tankarnas tomhet troligen traggligt.

Viljans verklighet vederstyggligt.

Även oärligt ältande äckligt.
Av Jöran Lundberg - Onsdag 3 april 21:59

Jag har nog behandlat ämnet förut i något inlägg. I kväll råkade jag på ett par visdomsord som handlade just om viljans betydelse. Under rubriken "Den som vill han kan" skriver någon: Där viljan finns hittas en väg och i "Vilja att kunna" finns sentensen: Viljestyrka parad med kunskap leder till framgång.

Av erfarenhet vet jag att utpräglad viljestyrka har stor betydelse i livets olika skiften. Alltid leder det till att man engageras så mycket hetare för något som man verkligen brinner för. Då finns så många fler vägar till framgång. Jag har även mött sådana med liten eller ingen vilja att utföra det de varit involverade i. Det har nästan alltid slutat med negativitet och dåliga resultat. Möjligheterna besegrar svårigheterna och förvandlar mörker till någonting ljust.

Det handlar också om ett visst mått av envishet. Att inte antastas av uppgivenhet vid varje liten motgång. Jag vet att det finns någon i min närhet som fick en idé om en revolutionerande konstruktion men som kämpade mer än femton år innan den nådde sin fullbordan. Med den envisas viljestyrka gav han inte upp vid första besvärlighet och kunde på så sätt genomföra sitt projekt. Den är i dag något som bär företaget till framgång.

Kanske kan ovanstående vara till tröst och uppmuntran för någon med dåligt självförtroende som går omkring och ser livet som ett ständigt mörker. Tänd ett ljus som lyser upp en mörk och till synes meningslös tillvaro. Var alltid optimist.

Av Jöran Lundberg - Tisdag 2 april 20:13

Ryktet om min död är betydligt överdriven.

Det lyckades att "skämta aprillo". Det var en och annan som tog mitt meddelande på största allvar. Naturligtvis kommer jag att skriva en och annan blogg även efter första april. Vad annars.

Så länge läget här på Tallbacken är under kontroll kan vi väl mötas en eller annan gång. Följer just nu SHL-kvalet med en mach mellan Timrå och Oscarshamn. Återkommer eventuellt senare i kväll. (eller under morgondagen).

Av Jöran Lundberg - Måndag 1 april 22:27

En narraktig månad.

Jag har gått hela dagen i dag och grunnat och grunnat på något aprilskämt, men för mitt liv inte kommit på något. Samtidigt som jag har den sorgliga nyheten meddela att från och med idag kommer mitt bloggskrivande att upphöra på grund av sena drag.

Av Jöran Lundberg - Söndag 31 mars 21:22

Hur hanterar man det som blir över?

Jag var i dag ned till missionskyrkan och deltog i gudstjänsten. Lyssnade med stort intresse på predikan. Mycket intressant med ett personligt och kroppsnära innehåll. I ett avsnitt i sin förkunnelse kom han att nämna om brödundret. Den skildring ur bibeln som beskriver en händelse ur Jesu förkunnargärning där han gör det så kallade "utspisningsundret". Sedan de hade utspisat fem tusen män förutom kvinnor och barn (uppskattningsvis 10.000) blev det tolv korgar över. Nu nämns inget om hur stora korgar det var och heller ingenting om hur mycket fisk respektive bröd det var. Men om man antar att varje korg rymde 250 liter och det var 2 korgar fisk och 10 korgar bröd. Då skulle det röra sig om en halv kubikmeter fisk och 2,5 kubikmeter bröd. Genast måste det ha uppstått ett logistiskt problem. Dels skulle det hanteras så att livsmedlen (livsmedelslagen) inte surnade respektive torkade eller möglade. Dessutom skulle de också, vad jag kan förstå, fraktas över Genesarets sjö. En nog så kinkig uppgift. Troligen var det så att skribenten som rapporterade om händelsen inte ansåg sig behöva ha nån uppfattning i frågan. Tog för givet att det löste sig.

Något liknande situation har jag i mitt numera enmanshushåll. Även om jag inte tillnärmelsevis har de problemproportioner som på Jesu tid. Varje gång jag är nere på Handlarn och skall proviantera brottas jag med att det mesta är anpassat för så kallade storhushåll. Minsta falukorven är på 8 hekto = 4 portioner för min del. En bit stekfläsk 6-7 hekto = 3-4 portioner. En förpackning kroppkakor eller pitepalt =3-4 portioner. O.s.v. 

Det innebär att det ofta blir rester kvar som hamnar i kylskåpet eller frysen. Om man då inte är nog skärpt med den så kallade "kylochfryskollen" blir resultatet inte så tillfredsställande. Detta kallar jag "brödundersyndromet" Något som jag förmodligen inte är ensam om. Personer som passerat "bästföredatum" hålls vid liv med något som också passerat "bästföredatum". Men jag klagar inte utan tar det som en livsföringstillvänjande utmaning. Sedan går jag ner till Millas och äter lunch emellanåt. Fisk på onsdagar = supergod! Minst lika god som på andra sidan Genesaret.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ injail med Blogkeen
Följ injail med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se