injail

Senaste inläggen

Av Jöran Lundberg - Tisdag 26 feb 22:07

Sveriges bästa Karlsson.

Vid damernas 10 kilometers lopp blev i dag dramatiskt värre. Frida Karlsson lyckades utmana Therese Johaug så pass att hon nog stundtals kände sig skärrad. Jag kan tänka mig att om Frida fått starta efter Johaug och på det viset fått hennes tider att gå på så hade hon segrat. Ett verkligt löfte för framtiden. Likasom Ebba Andersson som inte riktigt funnit formen efter hennes sjukdom. Hurra för Sollefteåtjejerna.


 


En frisk fläkt och ett framtidslöfte

ANNONS
Av Jöran Lundberg - Måndag 25 feb 21:53

I en värdefull gemenskap.

Att hastigt förlora en nära anhörig innebär personligen  en genomgripande livsförändring. Förmodligen oavsett vilken fas i livet man är. När jag nu befinner mig i ett sådant läge har jag fått styrka och tröst, och även återfunnet livsmod, genom alla de som på olika sätt identifierat sig med min situation. Många vänner, nära och kära, jag mött har visat prov på det djupa deltagande som känns så trösterikt. Jag har ofta upplevt det mera känslomässigt berikande med en handtryckning eller en kram än  att beräkna ordens  styrka och valör även om också detta länder till tröst.

Helt apropå mötte jag i dag en bekant som gav mig ett handslag, såg mig i ögonen och log. "Jöran, det finns djup i Herrens godhet." En kort ordväxling och så gick vi vidare. Men ack så fint.


Att mötas och skiljas är livet gång

att skiljas och mötas är hoppets sång

här på vår vanskliga färd.

Då är det viktigt på ordet grund

hur vi här förvaltar vårt pund

i en förgänglig värld.

ANNONS
Av Jöran Lundberg - Söndag 24 feb 21:39

En tragedi.

Följde kvällen Agenda som behandlade frågan om vad som skall ske med  de fångna svenska IS-krigare som tillfångatagits i Syrien. Det är bland annat många barnfamiljer som lever ett miserabelt liv efter att ha varit inblandade i den krigshandling som IS nu förlorat. De lever mer eller mindre under fångenskap som administreras av den forna fienden. I den prekära situationen finns det många svenskar, vissa med familj och barn, som lever ett liv i svält och armod.

Den svensk regeringen, med Stefan Löfven i spetsen, vägrar kategoriskt att medverka till att de utsatta svenskarna får hjälp med hemtransport. De menar att eftersom de blivit varnade för riskerna av deras handlande har de själva det hela och fulla ansvaret för sin handling. Även om den nu visat sig fått ödesdigra konsekvenser. De stöder sig därvid på den enskilda individens ansvar för sina egna handlingar.

Mot detta står bland annat barnkonventionens klausul om statens ansvar för att tillvarata barnens rättigheter. Enligt Rädda barnens talesman är man tvingad att ta hem dem till Sverige och ge dem en mänsklig tillvaro. Och i den mån föräldrarna har brutit mot folkrätten skall de ställa till ansvar för detta. Det är ingen tvekan om att här utspelas, i krigets kölvatten en mänsklig tragedi av stora mått. Samtidigt som de själva satt sig i denna fruktansvärda situation finns det en humanitär aspekt som jag tycker att Sverige på något sätt skall skilja sig med heder ifrån. Samtidigt som det är hart när omöjligt för en oinvigd att sätta sig in i alla omständigheter. Således omöjligt att skipa rättvisa då man inte har kunskap om alla detaljer. Men frågan måste på något sätt lösas.

Av Jöran Lundberg - Lördag 23 feb 22:04

Melodifestivalen.

Som ni vet är jag ingen diggare av Melodifestivalen men råkade av en händelse se inslaget i kväll från Lidköping. I stort sett var det samma typ av inslag som fyllde programmet. Ända tills Ann-Louis Hansson framförde en låt som hennes dotter skrivit. Låten hette Kärleken finns kvar och beskrev de känslor jag just nu upplever.

Innehållet i låten går i korta drag ut på att beskriva känslan av den sorg och saknad som finns efter en mycket kär vän. Kärleken blommar ut i de gemensamma minnen som finns kvar. Det kändes som att hon sjöng direkt till mig. Förnuftsmässigt accepterar jag döden när livet inte är något alternativ men när jag kommer till alla gemensamma fina minnen vi har, då kommer tårarna. Så är det bara och det får jag nog leva med. Lyssna gärna till låten. Den finns på You Tube.

Att låten sedan inte gick vidare det var nog väntat.


Av Jöran Lundberg - Fredag 22 feb 22:26

Världens största internetföretag.

Jag följde i kväll programmet med Skavlan och då hade de ett inslag där de kom in på de metoder som

Amazon hade gent emot sina anställda. Trots deras enorma framgång med sin försäljning på internet verkar det som att de har en rätt hårdhänt attityd. Detta trots sina enorma företagsvinster. Jeff Bezos som är grundaren och ägare av Amazon är världens rikaste man med en förmögenhet på mer än 112 miljarder US-dollar. Amazon är nu på väg att etablera sig även i Sverige med ett jättebygge i Kristinehamn. Det skall bli intressant att följa den utveckling med försäljningen i Sverige som de har stora förväntningar på. Många ställer sig också frågan vilken inverkan det kan ha på annan handel i Sverige. Troligen innebär detta att stora och genomgripande förändringar på varuhandeln i butik och på internet.

Av Jöran Lundberg - Torsdag 21 feb 22:12

Ofullkomligt

Ibland känner man sig som att vara halv. Därför lämnar jag i kväll ett embryo till dikt i ämnet.


Något som fattas.


Känlan av saknad å fylld av mystik, det är något ogripbart.

Det man erfar har akks ingen logik, det upplevs som helt ofattbart.

Där finnes alltid en smula tragik, vilket blir för envar uppenbart.


Att leva i saknad är som öppet sår, som en plåga för sargad själ.'

då  fullständig oro och disharmoni rår, över en känsla av att vara träl

Något som alltid över livet står, för en tillvaro långt från mitt väl.Av Jöran Lundberg - Onsdag 20 feb 22:49

En verksam dag.

Dagen i dag var en nyttig dag. En helt annorlunda dag.

En verksam dag som jag, har fyllt med fridfullt behag.


Om den än varit fylld av möda och hinder av många slag.

Stjärnorna ändå synes glöda som ljus över den som är svag.


Så finner jag livsmod och lycka för varje dag som jag får,

min livsväg vill jag då smycka med rosornas glöd där jag går.

Av Jöran Lundberg - Tisdag 19 feb 19:10

Något tungt att bära.

Det har inte skymtat fram så mycket i bloggen, men min älskade hustru Siv har en längre tid  plågats av sjukdom som tärt på hennes kroppskrafter. En sjukdom som för cirka en vecka sedan blev så akut att vi var tvungna att söka vård på sjukhus för henne. Sedan förra fredagen har hon behandlats för ett antal olika komplikationer. Hennes kropp svarade till en början bra på de insatser som gjordes. Men under måndagen märkte vi att hennes krafter började ta slut och hon blev allt svagare. När det började lida mot natt var hennes sista krafter uttömda och vid 22-tiden somnade hon stilla och lugnt in. Man kan gott säga att hon mötte döden som en befriare från ett liv i plågor och misär.

Det var ett fruktansvärt tungt slag för oss närstående men jag anser att vi vore mycket egoistiska om vi inte unnade henne den befrielse som hon nu tagit del av. För min personliga del kommer det bli en svår tid med sorg och saknad sedan jag inte längre har gemenskapen med min Siv som jag i stort sett delat hela livet med. Men jag får leva på alla de fina minnen vi har lyckats bygga upp tillsammans.  


En bild på en del av hennes kära blommor som hon vårdade med uppriktig kärlek.


Bifogar en dikt som jag tillägnat henne:


I lust och nöd.


Vi möttes i ungdomens vänaste vår. Att gemensamma vägar vandra.

Lycka blott följde i kärlekens spår vid löftet vi gav varandra.


Med helig försäkran om hopp och tro vi delade glädje och sorg.

Där vi redde vårt hem, vårt kärlekens bo som blev i livet vår borg.


Ibland var det tider av möda och slit då svår var vår levnadsdag.

Men också en underbar ärlig tillit med en stillsam fläkt av Herrens behag.


Idag är det kvar blott ett bräckligt skal som r satt att förintas en gång.

Av den vän som den vänaste vår blev mitt val och dagen är slitsam och lång.


Att älska varandra i lust och nöd är ett löfte från Himmelen givet.

Att alltid vara ett oryggligt stöd som en del av det sanna livet.


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ injail med Blogkeen
Följ injail med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se