injail

Alla inlägg den 27 maj 2021

Av Jöran Lundberg - 27 maj 2021 23:03

Morkullevägen.

 

Väderläget.

Det är fortfarande så här i slutfasen av maj månad ingen sommarvärme att tala om. Vissa dagar skiner solen och det kan bli ganska varmt men ännu är det kalla nordliga vindar av stor styrka som dominerar. Och så länge som det fortgår kan man inte uppleva någon riktig sommar. Dock innehåller prognosen för närmaste veckan lite mer chans till en gnutta sommarvärme. Noteras kan också att det nu inte är så långt kvar till midsommar då vi redan avverkat en god del av sommaren.  Något som gläder en åldring är att vi nu får ta del av den nordiska sommarens ljusa nätter. Skönt!

 

Pandemiläget.

Jag följde idag regeringens och FHM-s pressträff om deras plan att succesivt häva restriktionerna. Men son vanligt var det rätt kryptiska ordvändningar. Jag fattade inte riktigt om lättnader i begränsning av antalet deltagare i allmänna sammankomster. Det aviseras att kunna ökas från åtta till femtio. Men om det sker ifrån 1/6 eller 1/7 tycker jag är oklart.

Vad jag kan förstå kvarstår ett antal begränsningar för alla de som blivit färdigvaccinerade till september. Dock blir det efter den 15/7, lättare att färdas kollektivt.

 

Renoveringen.

Renoveringen av villan fortskrider så sakteliga. Men det är mycken planering som erfordras innan allt åter är på plats. Bara att få olika prisförslag på köksinredning och hushållsmaskiner m.m är en rätt omfattande procedur. Som också kommer att ta en viss tid. Men nu har jag anpassat min tillvaro i det nuvarande boendet vilket jag trivs rätt bra med.

 

Ishockey.

Tre kronor ligger lite pyrt till eftersom de förlorade en viktig match mot Tjeckien i kväll. Sannolikt missar de slutspelet det här året.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards