injail

Alla inlägg den 19 maj 2021

Av Jöran Lundberg - 19 maj 2021 21:57

Lite ditten och datten.

 

Vädret.

Det börjar gå mer och mer mot sommarväder. Idag har vi haft uppemot 18 grader varmt och soligt. Vi har nu blivit av med de allra segaste snödrivorna. Det är en liten smula kvar i skuggsidan bakom garaget men den är väl snart ett minne blott. Någon sjunger: Glöm den snö som föll i fjol.

Borta i öster mot Ryssland ligger det massor av varmluft som de visade på väderkartan i kväll men det verkar som att vi inte får så mycket av den just nu. Det fina vädret lockar naturligtvis till mera uteaktiviteter. Som ett exempel på detta kan nämnas att jag promenerade i dag tillsammans med Bisse så nära 5 kilometer.

 

Coronaläget.

Smitt spridningen är markant mindre nu i vår kommun vilket betyder att färre insjuknar. Tyvärr är det så att borta på snickeriet som tillverkar vikväggar (SVG) har det blivit ett utbrott av covid och ett antal arbetare har blivit smittade. I den krets jag vanligen umgås är vi nu alla vaccinerade så det känns lite tryggare även om vi fortfarande håller oss till restriktionerna. Nu ser vi fram mot första juni då  det finns en viss förhoppning om att en del av hindren för normalt umgänge skall tas bort. Efter att allt fler får sin dos vaccin skall det väl också bli drägligare att leva tillsammans. Vaccineringen pågår nämligen i oförminskad takt.

 

Ishockey.

På fredag startar VM i ishockey som går av stapeln i Riga. Samtliga matcher sänds på SVT och på attraktiva sändningstider så det blir lätt att följa dem.

 

Renoveringen.

Jag har faktiskt i nuläget inte så bra koll på hur återställningsarbetena i villan fortskrider eftersom jag fått knapphändig information från försäkringsbolaget. Men idag såg jag att den  entreprenör om skall verkställa detta var uppe vid villan. Men då jag har det tryggt och bra i min lägenhet har jag inte engagerat mig så mycket.

 

Livet.

Jag var häromdagen upp till kyrkogården och såg till de penseer som jag planterat på Sivs gravvård. De blommade väldigt fint i de gynnsamma vädret. Samtidigt rensade jag, på de andra gravarna om jag brukar sköta, bort vinterväxterna och förberedde för sommarens blommor.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards