injail

Alla inlägg den 27 juli 2019

Av Jöran Lundberg - 27 juli 2019 21:55

En vanlig lördag anno 2019.a

Hettan fortsätter så det är bra att gilla läget. Besökte Björnsjö marknad under förmiddagen. Björna kyrka hade marknadsgudstjänst redan klockan tio så det var till att vara ute i god tid. Våran kyrkoherde Per Persman predikade och Sara Sjöberg spelade och stod för sånginslagen.

Tyvärr är jag ingen som är gynnare av marknadsknallar så det blev inte några affärer. Vid min ålder har man ju det mesta i prylväg. Jag var inne på att köpa lite tunnbröd men så kom jag på att mitt förråd av tunnbröd var tämligen rikt. Som ersättning vid berättarkvällen i onsdags fick jag tunnbröd så tillsammans med det jag inhandlade på Hemlingsdagen fick det räcka.

Det var ingen uppsjö av knallar men alldeles tillräckligt för att marknadsbesökarna blev tillfredsställda. Allt ifrån nyttigvaror till krims krams fanns att tillgå. Man kan också säga att värmen ställde till det lite grand. Dels blev de rätt slöa och höll sig mest i skuggan och dels kändes utbudet av yllesockar och varma tröjor inte särskilt attraktivt i trettio graders värme. Men jag högaktar eldsjälarna i Björnsjö som år efter år gör sig besväret med att arrangera tillställningen. På återvägen var jag upp till kyrkogården och såg till blommorna på de olika gravarna.

Jag klarar värmen rätt bra. Ser till att jag får i mig tillräckligt med vätska. Under eftermiddagen tog jag en dusch med en ordentlig kall avrivning. Det kändes skönt efteråt. Överväger att ha mitt nattläger i gästrummet i källaren eftersom där är mycket svalare.

Klaga på värmen vågar man inte då det blir en skön tid att se tillbaka på under kalla gråa höstdagar.

See you!

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards