injail

Alla inlägg den 26 april 2018

Av Jöran Lundberg - 26 april 2018 23:06

Integration.

I kvällens aktuelltsändning var fokus riktad mot nyanländas anpassning i det svenska samhället. Något som under rådande förhållande är en mycket svår fråga att hantera. Detta på grund av att man tillåtit långt större antal flyktingar att komma till vårt land än man haft och har förmåga att hantera på ett humant sätt. Man borde således slagit till bromsen mycket tidigare. På senare tid har dessutom flyktingar med mycket låg social status anlänt vilka tarvar större resurser vid integrationen. På grund av dessa, och en rad andra hinder, kommer arbetet med anpassning till samhället att ta både tid och kosta multum. Det kan vara en gynnsam faktor att högkonjunkturen består i Sverige och utomlands som helt klart underlättar anpassningen. Att begränsa flyktingströmmen är därför en angelägen uppgift. Samtidigt som man intensifierar insatserna för integrationen.

På lång sikt tror jag att nysvenskarna kan komma att bli en viktig resurs för landet. Då syftar jag i första hand på behovet av arbetskraftsinvandring. Det kan därvid vara ekonomiskt försvarbart att bygga på de nyanländs utbildning och kompetens. Jag förordar också inlärningsplikt för språket som i så fall skulle gälla för alla nyanlända. Då måste det också skapas förutsättningar för detta.

Vi kommer förmodligen att under en längre tid hantera en viss ström av flyktingar så länge som vår omvärld ser ut som den gör. Men vi måste inse att vårt land måste föra en mycket restriktiv flyktingpolitik. Mest av humana skäl.  Därför måste alla länder vara lika delaktiga. Jag vid min ålder kommer nog aldrig att få uppleva den slutliga upplösningen.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards