injail

Alla inlägg den 18 april 2018

Av Jöran Lundberg - 18 april 2018 21:46

Det sket sig.

Landstinget (numera Region) Västernorrland är återigen i blåsväder. De har nämligen anställt en HR-chef. HR står för Human resources= Personalchef. En sådan skall således anställa och utveckla de personliga resurserna i ett företag eller organisation. För rekryteringen anlitade de för dyra pengar en konsultfirma som så småningom kom med ett förslag. En som förut varit anställd av Göteborgs stad. De blåögda röda politikerna tyckte att det verkade OK. Så de slöt att avtal om en anställning från maj i år.

Nu visade det sig att det var tjuv och rackarspel med i leken. Den de anställt hade nämligen blivit uppsagd från sitt jobb i Göteborg på grund av att ”det behövdes ett nytt ledarskap”. Vid tillfället slöts ett avtal om avgångsvederlag som innehöll vissa bindande klausuler. Bland annat en om reducering av summan vid andra anställningar. Men konsultuppdrag under mellantiden redovisades aldrig till förre arbetsgivaren. Något som betecknades som bedrägligt förfarande.

När dessa fakta blev kända valde rödingarna på inrådan av regiondirektör Hans Wiklund att frångå anställningen innan den ens börjat. Tillbaka på ruta ett således. Men så uppstår frågan om vad detta beslut får för följder vilket kan bli en rätt delikat fråga. Något som återigen kan komma att drabba regionens skattebetalare. Massor av frågetecken kan radas upp i den härvan. Kommer avtalet med Göteborg åter att träda i kraft? Kommer ett nytt vederlag att vara aktuellt? I så fall. Vad ska det grunda sig på? Kan regionen kräva ersättning med anledning av den uppkomna situationen. Från HR-direktören och rekryteringsfirman. Hur skall man finna en ny kandidat tör jobbet? Osv. Osv. Så småningom skall jag väl kunna leverera facit, men det kommer nog att dröja ett tag. Så därför:

Gonatt och gomorron.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards