injail

Alla inlägg under mars 2012

Av Jöran Lundberg - 22 mars 2012 22:08

Besöket i Trehörningsjö med OlD-fejs var ett inslag i den sk. Tresjöträffen och med anledning av den nära förestående ”Våffeldagen” bjöd man på nygräddade våfflor. Det var förvånansvärt bra uppslutning vid sammankomsten så  de var
tvungna att duka vid ytterligare bord. Vår insats i mötet var väl ”sådär”. Något  positivt var att spelningen gick väldigt bra. De melodier som vi exekverade satt där de skulle. Min personliga insats i sammanhanget var väl inte någon topprestation, men det får man ta.

Det har varit många plusgrader ute en hel räcka dagar så att snötäcket har sjunkit ihop rätt bra. Personligen tycker jag att det inte borde gå alltför fort med vår och snösmältning men det är ju inte något man råder över. Jag hoppas kunna ta mig upp till Hemsjön per skoter någon av de närmaste dagarna, om nu skoterföret håller i sig. Jag skall  med kamerans hjälp visa er kära bloggdiggare hur mycket snö vi har kvar ännu. Återkommer i en senare blogg om detta.

Med det stänger jag bloggen för i dag med fantasi av annat slag.


Vill han ha något varmt innanför västen

Servera något kallskuret till gästen

Det är sånt som han gillar förresten.


Hejdå. Jöran.



Av Jöran Lundberg - 21 mars 2012 23:02

Idag var KäraHustrun och jag till Husum där vi deltog i ett möte med seniorer i SPF. Bland mycket annat fick vi del av en mycket avancerad föreläsning om ett nytt teknisk system som håller på att utvecklas för information till och om de äldre. Genom en lite grej kopplad till TV.n skall äldrevården kunna hålla sig informerad om åldringens vardag. I en vidareutvecklad version skall även personen ifråga kunna beställa matvaror i butiken eller matportioner hos hemtjänsten. I ett utbyggt skede skall man även kunna utföra olika banktjänster med denna. Systemet heter IPPI, men hon gav ingen förklaring för vad dessa konstiga bokstäver stod för.

Mitt första intryck av denna grej är att det låter hur knasigt som helst. Det låter som ett första steg mot total kontroll av alla människor. Det är väl bara en tidsfråga innan man opererar in ett datachips i varje nyfödd babys för att genom sofistikerade system kunna kontrollera varje enskild individ. Det var nog mer än en pensionär som rynkade på näsan och undrade var det barkade hän.

Så är det dags att uppsöka ”snarkofagen” för att samla krafter till morgondagen som innebär ännu en helhjärtad insats av OLD-fejs, denna gång i Trehörningsjö.


En välkryddad mustig gryta

är bättre än filmjölk o bryta

och får saliven att flyta.


Hejdå för i dag. Jöran.

Av Jöran Lundberg - 20 mars 2012 23:03

Det har varit en mycket omväxlande dag i dag. Tidigt i morse var jag ner till Volvo i Örnsköldsvik och servade bilen. Därefter hade OLD-fejs en spelning på Bredbyn. Vi gästade SPF Kamratskap i Anundsjö, ett härligt gäng glada pensionärer. Vi underhöll dem efter bästa fömåga. Visst var det en del som inte klaffade till 100% men jag tror ändå att de var nöjda med det vi presterade. En fin gemenskap blev det i alla fall.

I kväll spelade MODO match mot Skellefteå. Det var vinna eller försvinna som gällde för laget. Tyvärr blev det försvinna. Därmed har MODO spelat färdigt för den här säsongen. Jag tycker i alla fall att de har gjort ett hyfsat slutspel eftersom de ju i alla fall har vunni två av matcherna..

Så går livet sin gilla gång här på Tallbacken. Våren tvekar lite, men jag tycker det är lika bra att det inte blir så väldigt varmt så här tidigt.


Bondomelett är en rätt som på alla sätt gör en pinad mäncha mätt.

 

Hejdå. Jöran.





Av Jöran Lundberg - 19 mars 2012 22:07

Det blir en liten fundering i min blogg i kväll. Den fråga som jag ställer till alla mina bloggdiggare lyder så här: Vad är egentligen en ikonoklast?
Svaret är bildstormare. Det har tydligen med förstörande av ikoner och religiösa bilder att göra och som hänförs till så kallad ikonoklasm. Nu fick ni lära er det om det nu skulle vara till någon nytta.

Ikosaeder är ett annat ord som ni får fundera över.

Med den lilla funderingen önskar jag er alla en god sussning.


En riktigt amper Marissa

gillas nog bara av vissa

som däremot den inte vill missa,

hur den tilllagas kan ni bara gissa.


Hejdå. Jöran.

Av Jöran Lundberg - 18 mars 2012 22:20

En vanlig vårvinterdag på Tallbacken. Någon större aktivitet har det inte lockat till. Det är å andra sidan rätt skönt att bara slöa någon dag emellanåt.

Helt utan aktivitet blit det väl inte. 15.00 är det årsmöte för hembygdsföreningen i Björna, vilket jag skall övervara. Samtidigt spelar MODO en bortamatch i slutspelet i Skellefteå, vilket jag i möjligaste mån ämnar följa.

Skall försöka avsluta denna torftiga blogg med att om möjligt skriva ett

Ode till en ko.

Majros var kostallets glänsande stjärna

En uppgift hon iklädde sig villigt och gärna

Med pondus och översittarfason.

De andra kossornas stressreaktioner

gav Majros motiv till gruffintentioner

i överlägset råmande ton.

 

Annars var det på bygden väl känt

att hon var en suverän producent

till mjölk av fetaste slag.

Därtill hon kalvade mest varje år

Så över henne ett postfestum står

Ett skimmer av kolikt behag.

 

Men Stella och 
Rosa och andra de vet

det är inte allas någon dold hemlighet

att Majros var deras tyrann.

Att de blev hunsade mest varje dag

med finter och fukter av mest skilda slag

hon var deras gissel minsann.

 

En het sommardag när gräset var grönt

solen den gassade härligt och skönt,

De tänkte, nog är det väl skam.

De gaddar sig samman och stångas beskäftigt

ger Majros en omgång, hårt och uppkäftigt

så kossan blir from som ett lamm.

 

Det var ett rörande av-sked, sa han som drack te i Mariefred.      

Hejdå. Jöran

 



Av Jöran Lundberg - 16 mars 2012 22:51

Ny entré. Jag har under ett antal dagar hjälpt till i arbetet med att bygga en ny entre i missionskyrkan. Den entre som tjänat till dags dato har slitits rätt hårt under åren. Den har  inte heller  varit så ändamålsenlig ur energisynpunkt. Därför har vi under hösten som var och nu i år arbetat för att göra kyrkans entre fräschare och mera energisnål. Men det är både kostsamt och arbetskrävande när man ger sig på ett sådant projekt. Nu har vi emellertid
gjort en kraftansträngning så att under senaste veckan har mycket arbete utförts.. Kanhända får vi den helt färdig under våren. Jag försöker lägga in några bilder från projektet.

I skrivande stund är klockan strax 19 då MODO spelar ytterligare en slutspelsmatch mot Skellefterå. Jag får väl återkomma efter matchen och meddela er resultatet.

MODO lyckades vinna över Skellefteå. Det stod 0-0 i full tid mnen i förlängningen lyckades Niclas Danielsson peta in pucken till 1-0 för MODO. Det innebär 2-2 matcher. Så var den dagen räddad.


Lingonsill med mycke lök o dill hör tydligen påsken till


Hejdå. Jöran.


 

Exteriörbild av entrén


Här håller Göte Enbarr på att sätta klinker.


   

  Bosse Johansson målar väggar.

Av Jöran Lundberg - 15 mars 2012 23:15

Lägesbeskrivning från Tallbacken i sena kvällen.Jag kunde tyvärr inte titta på matchen mellan MODO och Skellefteå i går kväll som de lyckades vinna med uddamålet (efter straffar). Heja MODO!

I dag har jag haft spelövning med OLD-fejs inför två framträdanden i nästa vecka. Ett på tisdag pa Bredbyn och torsdagkväll i Trehörningsjö. Det skall bli intressant att få underhålla  våra pensionärsvänner med ett trivsamt program.

Den här veckan har jag ockå hjälpt till i byggandet av en ny entre till missionskyrkan. Det är en speciell drive just nu för att få den klar så långt som möjligt. Det är vanligt byggjobb med snickeri, spackling och målning. Rätt intressant att testa om man har de gamla byggartakterna kvar. Bosse och Göte som är boss för arbetet år snäll med en gammal åttiplussare och gör det inte allt för svårt. Bygget fortskrider i  alla fall som planerat och blir väl färdigt vad det lider.

I morgon är det fredag och då blir det väl en bastusväng med ”Blekfisarna”. Det blev ingen bastuträff förra veckan på grund av den beramade ”Vinteryran” På tal om Vinteryran så var det mer än 1.100 skotrar parkerade i Långviksmon den dagen. En skoterexpert från Stockholm menade att det var Skandinaviens största skoterträff. Många av skotrarna var alldeles nya och betingade säkert ett värde av 120.000 kronor. Tänk er ett medelvärd av dessa elvahundra skotrar på 70.00 kronor vad det  blir det i pengar. 1.100 x 70.000 = 77.000.000 kronor. Inte är det så synd om svenska folket än på ett tag,

Med den funderingen stänger jag min blogg för i kväll.


En enkel Paté, va e de för grannen i graven breve.

 

Hejdå. Jöran.

Av Jöran Lundberg - 13 mars 2012 22:33

En liten strof vid dagens slut

När min inspiration helt tagit slut

Och tanken krakelerar.

Då finns det inte längre mening

med förnumstig förorening

av ord som provocerar.


Då får man till arkaden fly

Och ta till ord som ej förty

existensen hopsummerar.

Ty med  consignum utav ord

Som gör att man blir saliggjord

Livet konvergerar.


Må väl alla bloggdiggare.

Jöran



Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12 13
14
15 16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards