injail

Alla inlägg den 22 februari 2013

Av Jöran Lundberg - 22 februari 2013 22:50

Vinteryran.

I morgon lördag går årets Vinteryra av stapeln i Långviksmon. Den har också betcknats som Nordens största skoterträff. I fjol  vid Vinteryran var det cirka 700 skotrar uppställda på parkeringen. och i år väntas ännu flera söka sig till Långviksmon och Vinteryran. Förutom att det är en traditionell marknad med olika försäljare kommer det att finnas många andra utställare med intressanta objekt.

Ett annorlunda inslag i år är de ”snöskulpturer” som barn från olika skolor i närområdet har förfärdigat. Alla dessa skulpturer kommer att högtidligen avtäckas under lördagen. Barnens vasalopp blir det givetvis samt en hel del andra aktiviteter som är riktad till barn och ungdom.

För de skoterintresserade finns givetvis en hel del utbud. En utställning med de senaste modellerna av olika märken finns på plats. Man kan också på olika sätt testa sin egen skoters prestanda och fart. Årets snabbaste skotermärke kommer att koras i en alldeles speciell tävling.

Eilert Pilarm (HusumElvis) uppträder på scenen varvat med en hel del andra ”jippon” En del lotterier av olika  slag finns också liksom möjlighet att tillfredsställa sin hunger med hamburgare och varm korv. På Millas restaurang serverar de god och välsmakande mat under hela dagen för den som känner för det.

Om traditionen från åren förut infrias kommer yran att besökas av otroligt många deltagare. Ett besöksantal av 4.000 har nämnts och det är mycket troligt att denna siffra är realistisk. Det är i alla fall bäddat för en riktig folkfest. Väderprognosen tyder på att det blir väldigt fint väder över festplatsen vilket kan göra att besökarna trivs ännu bättre.

Arrangemanget skall förhoppningsvis pränta in Långviksmon som en framgångsrik ort ännu fastare på världskartan. Allt som görs för att orten skall få uppmärksamhet bidrar till att stärka den anda av samhörighet som finns. Vi är ändå rätt illa ute eftersom man betraktar  all population under 300 individer som urotningshotade.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards