injail

Alla inlägg under juli 2020

Av Jöran Lundberg - 23 juli 2020 19:55

Trots regn och blåst.

Jag och mina Gotlänningar har ägnat en stor del av dagen till olika nödvändiga sysslor på den egna tomten och huset på Tallbacken.


Vi har..

 

Klippt gräsmattan


 

Ansat blommorna




 Satt in tryckplattan på vedklyven och provkört den

 

Rivit taket på den fallfärdiga  vedboden.

Plockat "gräsliga" jordgubbar,

 

Putsat fönster och tvättat gardiner  

Av Jöran Lundberg - 22 juli 2020 22:22

Nummer arton.


 

Av Jöran Lundberg - 21 juli 2020 22:38

Orrvägen 14.

Fastigheten byggdes ursprungligen för Johannes Strandberg och hans familj. Johannes arbetade som smed och reparatör vid vägverkets garage. Fastigheten är i dag bebodd och anses i bra skick.


 

Av Jöran Lundberg - 20 juli 2020 21:26

Coronalivet har blivit en livsstil.

"Stanna hemma om du känner dig sjuk. Var noga med att hålla avstånden." Det är budskapet som klubbats in i hela svenska folket. Så till den milda grad att det numera har blivit en livsstil. När man av och till blir frestad att röra sig ute bland folk, eller om någon emellanåt kommer och hälsar på är det numera den naturligaste sak att alltid vara "avståndstagande". När pandemin någon gång är över, för det tror vi, kommer vi sannolikt att vara präglade av det livsmönster som vi tillägnat oss under Coronakrisen. Lite striktare uppträdande när vi vistas tillsammans med andra kommer framgent inte att ses som något onaturligt.


Annars flyter det på som vanligt här på Tallbacken. Jag har inte några svårigheter att fylla dagarna med aktiviteter, Att se till så att det finns ved nog för att tillfredsställa min gamle trotjänare och TV-kändis är en angelägen uppgift. Samtidigt som det ger en hel del sysselsättning. Nu tar jag det inte så hetsigt utan ser det mera som en slags terapi. Vilostunderna som kryddar dagen tror jag också är välgörande. Mina "gubben" begränsar i viss mån min rörlighet även om jag själv tycker att det går rätt hyfsat. Det har även blivit en rutin att hålla städat och bortplockat omkring mig. Något som jag normalt inte har i mina Lundbergska gener. Det räknas således som något förvärvat. Att hemtjänsten kommer och städar varannan torsdag är bra, så till vida att det för mig blir ytterligare an sporre att inte låta det "slamma igen".


Gotland som i viss mån blivit förskonade ifrån digra härjningar av Covid 19 har nu i stort sett fått bra fart på turismen, Något som är viktigt för öborna. Det har triggat mina nära och kära Thomas och Ulrika till ett besök här på Tallbacken. Det kan mycket väl hända att när denna blogg är färdigskriven de har anlänt för att a^la corona umgås här. Jag tycker att det är värdefullt att de ägnar en vecka av sin semester till att serva sin till åldern kommne anfader. det finns alltid saker och ting som jag behöver hjälp med. Även om ja tycker att de inte skall ägna all tid åt sådant.


Det ser ut att bli bra med tillgången på bär i år. Området strax söder om huset har blåbärsriset aldrig under mina femtio år här på Tallbacken gett några bär. Ända tills i år då det verkar bli bra. Mitt "gräsliga" jordgubbsland ger  även det en god skörd,


Nu har de anlänt. Gotlänningarna.

Av Jöran Lundberg - 19 juli 2020 19:33

Orrvägen 12.

Byggt för Sven-Erik Johansson, betongarbetare. Först hos BrödernaLundberg, sedan Nrdbetong. Generationsskifte aktuellt.


 

Av Jöran Lundberg - 18 juli 2020 20:44

Orrvägen 8


 

Huset byggdes av Nils (Nicke) Johansson som bostad för honom och familjen när han fick arbete på dåvarande Nordbetong. Bebos och ägs nu i andra led.

Av Jöran Lundberg - 17 juli 2020 20:54

Orrvägen 6.


 

Av Jöran Lundberg - 16 juli 2020 21:26

Bildcollage.

Lägger in några bilder från kvällens "meeting" vid Sågbadet.


         


 



Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards