injail

Alla inlägg den 27 april 2015

Av Jöran Lundberg - 27 april 2015 22:42

Ett annorlunda Långviksmon.

Den senaste tiden har bygden ökat sin befolkning rätt markant. Oroligheter och förföljelser runt om i vår värld har  inneburit att det den senaste tiden kommit många flyktingar som söker asyl i vårt land. Migrationsverket har därför sökt asylboendem även i vår lilla by. Människor som vi tagit emot med öppna armar och försökt att göra tillvaron så dräglig som möjligt för. En grupp frivilliga hjälper dem på många olika sätt för att underlätta för dem att komma till rätta i vårt samhälle. Utredningsprocessen från ankomst till eventuellt beslut om uppehållstillstånd tar i dagsläget i medeltal ett år vilket gör att anhopningen av flyktingar blir enorm.

Under de år som vi härbärgerat dessa människor har det gått väldigt smidigt eftersom de hittills alltid varit välartade och ärliga. Det är många kristna som efter massiv förföljelse i sitt hemland flytt till en lugnare tillvaro. Dessvärre har det nu under senare tid kommit vissa personer som visat sig vara kriminella. De har omplacerats från ett tidigae boende på Öland. Troligen var det känt bland migrationsverkets personal att så var fallet men att det ändå tog chansen att placera dem här. Ett stort antal inbrott och stölder runtom i vår bygd är tecken på den illegala verksamheten

Förhållandet har spridit en oerhörd oro och frustration inte bara bland innevånarna i bygden utan också bland de flyktingar som vill vara ärliga och så fort som möjligt integreras i samhället. Av det skälet var bygdens folk i kväll samlade till ett stormöte i Missionskyrkan. Tillsammans med Polis, folk frä migrationsverket och kommunen diskuterade man den uppkomna situationen. Det var tidvis en tämligen hätsk stämning där man utgöt sin frustration över tjänstemännens handfallenhet. Jag tror dock att sammankomsten kommer att leda till att man syträvar efter att komma till en lösning på problemet inom en snar framtid.

 

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards