injail

Alla inlägg den 19 april 2012

Av Jöran Lundberg - 19 april 2012 22:52

Som jag antydde i går var jag och käraHustrun på paltfest i Gideå i dag. Enligt svenska kungliga paltakademien finns det två markanta huvudfamiljer inom paltvärlden. Det är den så kallade Pitepalten som har en avlägsen släkting hos Kroppkakan. Likheten består i att båda har det stekta fläsket inbakad i sig. Skiljelinjen hos dessa släktingar består i att Pitepalten har en mer hårdför och robust kroppsbyggnad med dess basuppbyggnad av mandelpärer och kornmjöl medan dess kusin Kroppkakan har en mer bräcklig lekamen. Den genuina palten som serverades i Gideå i dag kan man likna mer som en brottare elles tyngdlyftare i sin konsistens. Den ligger där på tallriken i all sin fullkomliga prakt och
kompletteras  i sin tillvaro av gemenskapen med knaperstekt sidfläsk, lingonsylt och en klick äkta bondsmör.

De superskickliga Paltmakarna i Gideå har dessutom genom diverse kulinariska manipulationer gett den en smakupplevelse som tyvärr inte går att beskriva i språkform. Den måste upplevas.

Som jag antytt vid tidigare tillfällen inträder efter inmundigande av så där en 15 till 20 paltar ett mirakulöst dvalliknande tillstånd benämnd Paltkoma. Det har ifrågasatts om man i detta tillstånd är kapabel att köra bil, men efter ett utslag i Högsta Domstolen (HD) är det fullt tillåtet eftersom det inte finns några pålitliga sätt att mäta egenskaperna hos det helt unika tillståndet.

OLD-fejs spelade upp en stor del av dess resertoar vilket uppskattatdes å det vildaste av den ålderstigna publiken. Genom att varva med en del roliga historier och benäget bistånd av ”Världens vildaste morfar” skilde vi oss från uppgiften med heder..

Att Brynäs skulle skrinna hem SM-guldet var väl i viss mån väntat men kan å andra sidan ses som en parantes i svensk hockeyhistoria. Bra hockeyunderhållning har de i alla fall bjudit på. Nog om detta.


En mustig Kalops som med tilltugg serveras

Den kan av en matsmältningsapparat helt absorberas

Och göra att tillvarons mått divergeras.


Hejdå.  Jöran.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards