injail

Direktlänk till inlägg 23 april 2012

Rött diagnos.

Av Jöran Lundberg - 23 april 2012 17:21

I dag har KäraHustrun och jagvarit ner till sjukhuset i Örnsköldsvik. I hällande regn och snöglopp tog vi oss ner. Kära Hu skulle till ögonavdelningen för den återkommande undersökningen av ögonen. Eftersom hon har känning av diabetes är det viktigt med regelbunden kontroll.

När jag satt i sjukhusets entré och väntade på att hon skulle bli klar kunde jag inte undgå att lägga märke till alla de olika typer av människor som passerade förbi. Då slog det mig att man skulle kunna ställa diagnos på de olika personerna genom deras sätt att gå. Det vore säkert en stor rationalisering om man kunde knappa in det på datorn och skicka till respektive avdelning. Då vore läkarna förberedda och kunde sätta in rätt behandling direkt.

Först la jag märke till en äldre man som linkade förbi med hjälp av kryckor. Diagnos:  ”Jaha. En höftledsfraktur, bör åtgärdas med det snaraste”. Skicka vidare.

Så kom en hurtig sköterska stormande förbi med hjälp av sparkcykel. Diagnos: Tämligen frisk, en viss risk ett köra rakt in i den berömda ”väggen”. (med sparkcykel och allt).

Så kom en äldre dam struttande föbi. Diagnos: Har haft livmoderframfall i femtiårsåldern, möjligen lite högt blodtryck som behöver tas ner med en tablett dagligen. Förslagsvis sorbitolacklamationsderivat av nionde graden.

Så kom en ung parant mamma med ett barn i vagnen och ett vid sidan om. Diagnos: Kvinna i sina bästa år och med viss sexuell läggning, men tyvärr lite ont i ryggen som åtgärdas med hjälp av kiropraktor. Skall hälsa på sin lite äldre far som ligger inne för besvär med avkastningen. Efter en viss kanalrensning skall han skickas hem i morgon. Thats it.

En medelålders man i arbetskläder gick med raska steg förbi. Diagnos: En sjukhusvaktmästare som är på väg att åtgärda ett krånglande dörrlås. Behöver smörjas. Låset alltså, inte vaktmästaren.

Så kom en medelålders man med en enormt stor ”kagge” frampå, utrustad med Graningekängor på fötterna och röd HellyHansen upptill Diagnos: Behöver banta med hjälp av Plantoslim. Dessutom behöver han byta till en röd skoter som bättre passar hans  klädstil.

Under den korta tid jag satt där hann jag väl ställa så där ett femtiotal diagnoser som kan bli till nytta och kan hända en besparing för Landstinget  Västernorrland.

Med de, alla kära bloggdiggare, ställer jag diagnosen att ni är tämligen  skeptiska till alla mina skriverier därför slutar jag och säger:


Hejdå.       Jöran.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jöran Lundberg - Lördag 20 april 21:18

Skogen gav arbetstillfällen. Under många decennier i slutet av 1800-talet och till mitten av 1900-talet var arbetet med skogsavverkning en given inkomstkälla för folket i de små skogsbyarna och boställena. Det betydde att under några korta vintermå...

Av Jöran Lundberg - Fredag 19 april 22:39

Stugan i Gröntjärn. I dag besökte jag tillsammans med en del andra Ulf och Ann-Charlotte Johanssons fritidshus vid Gröntjärn. En stuga mitt ute i Björnabygdens  vilda skog. En underbart solig vårvinterdag i en högklassig livsmiljö. Det var också en...

Av Jöran Lundberg - Torsdag 18 april 22:20

U-18. VM. Jag hade den uppfattningen att det var slut med ishockeyn för säsongen, men numera spelar man tydligen till långt inpå sommaren. Just nu har VM för 18-åringar startat i Örnsköldsvik och Umeå. Grabbarna i Sveriges lag startade turneringen ...

Av Jöran Lundberg - Onsdag 17 april 22:57

Stilla veckan. I min ungdom var det påskens innersta budskap som satte sin prägel på det vi betecknar som stilla veckan. Det dova och det ljudlösa hade en dominerande plats i människors umgänge den tiden. Även om det inte var direkt uttalade förbud...

Av Jöran Lundberg - Tisdag 16 april 21:07

Lyckligt slut. Min granne berättade idag att de sågat mer en tall på tomten härom dagen. I tallen satt en gammal fågelholk som en hackspett delvis hackat sönder. När det fällt trädet och skulle ta reda på holken upptäckte de att  det låg två ekorru...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ injail med Blogkeen
Följ injail med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se