injail

Direktlänk till inlägg 23 april 2012

Rött diagnos.

Av Jöran Lundberg - 23 april 2012 17:21

I dag har KäraHustrun och jagvarit ner till sjukhuset i Örnsköldsvik. I hällande regn och snöglopp tog vi oss ner. Kära Hu skulle till ögonavdelningen för den återkommande undersökningen av ögonen. Eftersom hon har känning av diabetes är det viktigt med regelbunden kontroll.

När jag satt i sjukhusets entré och väntade på att hon skulle bli klar kunde jag inte undgå att lägga märke till alla de olika typer av människor som passerade förbi. Då slog det mig att man skulle kunna ställa diagnos på de olika personerna genom deras sätt att gå. Det vore säkert en stor rationalisering om man kunde knappa in det på datorn och skicka till respektive avdelning. Då vore läkarna förberedda och kunde sätta in rätt behandling direkt.

Först la jag märke till en äldre man som linkade förbi med hjälp av kryckor. Diagnos:  ”Jaha. En höftledsfraktur, bör åtgärdas med det snaraste”. Skicka vidare.

Så kom en hurtig sköterska stormande förbi med hjälp av sparkcykel. Diagnos: Tämligen frisk, en viss risk ett köra rakt in i den berömda ”väggen”. (med sparkcykel och allt).

Så kom en äldre dam struttande föbi. Diagnos: Har haft livmoderframfall i femtiårsåldern, möjligen lite högt blodtryck som behöver tas ner med en tablett dagligen. Förslagsvis sorbitolacklamationsderivat av nionde graden.

Så kom en ung parant mamma med ett barn i vagnen och ett vid sidan om. Diagnos: Kvinna i sina bästa år och med viss sexuell läggning, men tyvärr lite ont i ryggen som åtgärdas med hjälp av kiropraktor. Skall hälsa på sin lite äldre far som ligger inne för besvär med avkastningen. Efter en viss kanalrensning skall han skickas hem i morgon. Thats it.

En medelålders man i arbetskläder gick med raska steg förbi. Diagnos: En sjukhusvaktmästare som är på väg att åtgärda ett krånglande dörrlås. Behöver smörjas. Låset alltså, inte vaktmästaren.

Så kom en medelålders man med en enormt stor ”kagge” frampå, utrustad med Graningekängor på fötterna och röd HellyHansen upptill Diagnos: Behöver banta med hjälp av Plantoslim. Dessutom behöver han byta till en röd skoter som bättre passar hans  klädstil.

Under den korta tid jag satt där hann jag väl ställa så där ett femtiotal diagnoser som kan bli till nytta och kan hända en besparing för Landstinget  Västernorrland.

Med de, alla kära bloggdiggare, ställer jag diagnosen att ni är tämligen  skeptiska till alla mina skriverier därför slutar jag och säger:


Hejdå.       Jöran.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jöran Lundberg - Måndag 1 juni 21:26

Dit de bär sä bärä. Under i stort sett hela maj månad hade vi kyligt väder och vi gick ständigt och längtade efter sommar och varmare temperatur. I varje väderleksrapport snackades det enbart om kyliga vindar från norr. Snön låg kvar i drivor väldi...

Av Jöran Lundberg - Söndag 31 maj 21:39

En verkstad för bygden. Den fastighet jag ämnar visa i dag byggdes av Agne (Johansson) Jerrevik och var en kombinerad bostad och verkstad. Byggnaden uppfördes troligen någon gång under 1930-talet. Och samtidigt inrättade han sig som ortens mekanike...

Av Jöran Lundberg - Lördag 30 maj 21:23

Familjebanden var starkare förr. I motsats till den ordning som råder i dag med allmän utbyggd välfärd var förr släkten, familjen och bygemenskapen en dominerande del även i det sociala livet. I dagens samhälle är det i många fall  stat, region och...

Av Jöran Lundberg - Fredag 29 maj 21:21

Johan Hörnell byggde den. Byggmästaren och fabrikören Johan Hörnell förvärvade tomten troligen någon gång vid slutet av andra världskriget. Således någon gång på 1940-talet. Byggnaden är uppförd som bostadsfastighet men även i syfte att bedriva fra...

Av Jöran Lundberg - Torsdag 28 maj 21:09

Vad är meningen? Enligt regeringen och folkhälsomyndigheten verkar det helt kört för oss som är över nittio. Enligt dem finns det inte på kartan att man skulle lätta på karantänsreglerna för så ålderstigna personer. Motiveringen till sådana beslut ...

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ injail med Blogkeen
Följ injail med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se