injail

Direktlänk till inlägg 23 april 2012

Rött diagnos.

Av Jöran Lundberg - 23 april 2012 17:21

I dag har KäraHustrun och jagvarit ner till sjukhuset i Örnsköldsvik. I hällande regn och snöglopp tog vi oss ner. Kära Hu skulle till ögonavdelningen för den återkommande undersökningen av ögonen. Eftersom hon har känning av diabetes är det viktigt med regelbunden kontroll.

När jag satt i sjukhusets entré och väntade på att hon skulle bli klar kunde jag inte undgå att lägga märke till alla de olika typer av människor som passerade förbi. Då slog det mig att man skulle kunna ställa diagnos på de olika personerna genom deras sätt att gå. Det vore säkert en stor rationalisering om man kunde knappa in det på datorn och skicka till respektive avdelning. Då vore läkarna förberedda och kunde sätta in rätt behandling direkt.

Först la jag märke till en äldre man som linkade förbi med hjälp av kryckor. Diagnos:  ”Jaha. En höftledsfraktur, bör åtgärdas med det snaraste”. Skicka vidare.

Så kom en hurtig sköterska stormande förbi med hjälp av sparkcykel. Diagnos: Tämligen frisk, en viss risk ett köra rakt in i den berömda ”väggen”. (med sparkcykel och allt).

Så kom en äldre dam struttande föbi. Diagnos: Har haft livmoderframfall i femtiårsåldern, möjligen lite högt blodtryck som behöver tas ner med en tablett dagligen. Förslagsvis sorbitolacklamationsderivat av nionde graden.

Så kom en ung parant mamma med ett barn i vagnen och ett vid sidan om. Diagnos: Kvinna i sina bästa år och med viss sexuell läggning, men tyvärr lite ont i ryggen som åtgärdas med hjälp av kiropraktor. Skall hälsa på sin lite äldre far som ligger inne för besvär med avkastningen. Efter en viss kanalrensning skall han skickas hem i morgon. Thats it.

En medelålders man i arbetskläder gick med raska steg förbi. Diagnos: En sjukhusvaktmästare som är på väg att åtgärda ett krånglande dörrlås. Behöver smörjas. Låset alltså, inte vaktmästaren.

Så kom en medelålders man med en enormt stor ”kagge” frampå, utrustad med Graningekängor på fötterna och röd HellyHansen upptill Diagnos: Behöver banta med hjälp av Plantoslim. Dessutom behöver han byta till en röd skoter som bättre passar hans  klädstil.

Under den korta tid jag satt där hann jag väl ställa så där ett femtiotal diagnoser som kan bli till nytta och kan hända en besparing för Landstinget  Västernorrland.

Med de, alla kära bloggdiggare, ställer jag diagnosen att ni är tämligen  skeptiska till alla mina skriverier därför slutar jag och säger:


Hejdå.       Jöran.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jöran Lundberg - Onsdag 19 juni 22:21

Något vemodigt. I dag den 19-nde juni skulle vi, om Siv hade levat, ha firat vår sextioåriga bröllopsdrag. Vigseln ägde rum i missionskyrkan Örnsköldsvik 19 juni 1959. Det är inte utan ett visst vemod jag  tänker på alla fina år vi fick tillsammans...

Av Jöran Lundberg - Tisdag 18 juni 22:14

Firande. Jag lägger in ett antal bilder från studentfestlighetern.             ...

Av Jöran Lundberg - Måndag 17 juni 22:25

Tistelfjäril. Vid mitt besök i Braås var vi också till deras fritidshus HÄRRAFÄLLAN. Där visade det sig att det på dersas tomt befanns sig et otal exemplar av Tistelfjärilen. Det är väldigt ovanligt att den uppträder i så stora mängder och så pass ...

Av Jöran Lundberg - Måndag 17 juni 11:16

Ordningen återställd. (förhoppningsvis?) Efter en rätt lång "semester" är jag nu tillbaka och därmed skall det väl bli lite mera regelbundet bloggskrivande. Jag försökte göra ett inlägg i går kväll men då fick jag ingen kontakt med servern på blogg...

Av Jöran Lundberg - Onsdag 12 juni 09:13

Resan till Braås Braås är ett industrisamhälle en bit utanför Växjö. Där har bland andra Volvo en stor anläggning för tillverkning av dumprar och vägmaskiner. Tavå av min vänner från tiden i Hemavan som ledare för vandringar i fjällen bor här. Resa...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ injail med Blogkeen
Följ injail med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se