injail

Alla inlägg under mars 2021

Av Jöran Lundberg - 7 mars 2021 18:19

Det rätta ordet.

Jag anar att ibland kan ni som läser min blogg nog uppleva att av och till blir inläggen lite förvirrade och ibland fulla av upprepningar. Det kanske ni kan ha överseende med i det rådande läget. Det är inte lätt alla gånger för en äldre man att alltid leverera inlägg som är både spirituella och välskrivna.


Jag måste berätta att MODO sog sin andra raka seger över Björklöven samtidigt som Väsby förlorade sin match. Detta innebär att laget blir i allsvenskan även nästa säsong.

Av Jöran Lundberg - 6 mars 2021 13:32

Trivialiteter.

"Räkna de lyckliga stunderna blott"

Versraden är inte lätt att ta till sig alla gånger. Livet är nog mera komplicerat än så. Man får nog räkna med att det även förekommer händelser som i sin natur år fylld av sorg och hopplöshet. Förmågan att bemästra dem blir således en del av tillvaron. Men den mentala styrkan sätts på hårda prov vid sådana tillfällen. 


Olika människor har olika förmåga att bemästra motgångar i livet. Beroende av en rad olika faktorer. Att äga en social styrka till exempel är av stort värde. Den grundläggs tidigt i livet främst genom en trygg barndoms- och uppväxtmiljö. Det är den grundsten som hela livsbygget vilar på. Det livskapital som blir en tillgång i svåra tider.

Att äga en psykisk stabilitet är också en grundförutsättning för att kunna tackla livets trivialiteter. Den kan väl i viss mån förvärvas men är väl något som man har med sig vid födseln. Men icke förty en tillgång för prövningarna i livet.

Med stigande ålder kan det även uppstå känslomässigt svåra situationer vid oväntade prövningar. När man drabbas av svåra sjukdomar eller livsbegränsande krämpor känns oväntade svårigheter som dubbel börda.


Ett sätt att komma till rätta med prövningar man utsätts för är att inte sig låtas gripas av panik utan ann hellre se tiden an. Att på något vis kunna se bortom det tragiska och oväntade. Förmågan att låta saker och ting ha sin gång.  Men det är  å andra sidan inte någon lätt uppgift.

Av Jöran Lundberg - 4 mars 2021 13:42

Sammanfattning.

"Bloggdatorn" i villan är fortfarande inkopplad så jag kan skriva inlägg på den. Åtkomst av internet genom delning via läsplattan funkar inte så bra så jag avstår från inlägg via den. Det dröjer nog ytterligare en tid innan jag har mina datorer installerade i lägenheten så ni får ha överseende med störningar i skrivandet.


Återställningsarbetena i villan pågår men kommer nog att ta rätt lång tid i anspråk. Arbetet är inne i fas 1 då vi själva skall ta till vara och packa in alla föremål som vi vill skall vara kvar. Det är i sig ett omfattande projekt som kommer att ta några veckor. Därefter börjar fas 2 med att totalsanera hela våningen från alla brandskador. Det arbetet utförs av specialister städslade av försäkringsbolaget De har även joniseringspparatur som tar bort all brandlukt.

Därefter fas 3 som innebär totalrenovering av hela villan. Som ni förstår en diger och tidskrävande procedur.


Jag trivs bra i min lägenhet även om det har varit mackel med värmen några dagar. Jag hoppas att det skall lösa sig rätt snart. Under tiden är reservvärme inkopplad så jag lider ingen direkt nöd.


See you!

Av Jöran Lundberg - 1 mars 2021 19:07

Dagens blogg.    

Nu har jag åter möjlighet att göra inlägg. Men den möjligheten finns endast på Paddan vilket innebär en viss begränsning. Jag sitter i mln lägenhet på Bofinkvägen 2 och skriver. Jag har inte flyttat datorerna än. Det lånebarn en viss annorlunda situation

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards