injail

Alla inlägg under mars 2021

Av Jöran Lundberg - 21 mars 2021 18:02

Vårvindar friska.

Det har de senaste dagarna varit tämligen blåsigt. Det betyder samtidigt att det blir en liten paus i töandet. Egentligen är det nog av godo då det inte är så gynnsamt med allt för mycken värme på drivorna. Men det finns fortfarande mycket snö att ta av , Efter vägarna är det mycket halt och isigt så jag har på inrådan från Ulrika hållit mig inomhus idag. Enligt prognosen skall det bli rätt varmt väder väder de kommande dagarna.

Kan också meddela att hon åkte tillbaka till Visby i morse. För en stund sedan fick jag ett telefonsamtal från henne att hon var framme vid färjan i Nynäshamn. Då vidtar turen över till Gotland. Det är blåsigt även där nere men färjorna går väldigt stabilt så det skall nog inte vara något problem.

Såg skidskyttet på TV idag och även det blev en blåsig historia med inga framskjutna placeringar för svenskarna. Det var de sista tävlingarna för säsongen. En säsong som varit framgångsrik för de svenska skidskyttarna.

Av Jöran Lundberg - 20 mars 2021 19:12

Läget.

I brist på ett fantasifullt inlägg får det bli en kanske något tråkig beskrivning av min livssituation just nu. Rent fysiskt lider jag ingen nöd, men på grund av rådande läge är det många förhållanden som fordrar en ständig aktivitet med många olika beslut som skall fattas. I viss mån kan man säga att det tar på krafterna eftersom man ständigt måste vara "på hugget".

Men det går framåt dag för dag och så småningom har man väl tagit sig igenom även detta. Något som i slutändan kan bli något bra. Jag har också många som ställer upp och stötar mig på  olika vis vilken är en värdefull tillgång. Men, som sagt, det är många utmaningar på vägen.

På återseende.

Av Jöran Lundberg - 19 mars 2021 14:35

Samlare.

Även om vi inte visat någon större samlarmani har det under årens lopp samlats en stor mängd prylar. Saker som varit mer eller mindre nyttiga. När vi nu går igenom detta och rensar ut är det en rätt omfattande uppgift.

Min mamma Signe var ingen sådan samlare. Hon gjorde sig av mad allt gammalt och uttjänt. Jag minns att när de 1939 hade det nya huset färdigt möblerades det upp av idel nya möbler. Bland annat var det en gammal soffa som stått i det förra köket som inte ansågs ha någon plats i det nya. I stället för att behålla den blev den demolerad till pannved. När vi nu rensat ur villan har det varit många avvägningar om vad som skulle sparas och inte.

Av Jöran Lundberg - 17 mars 2021 20:27

Läget.

Förhållandet är i stort sett oförändrat. Arbetet med tömningen av villan fortgår som vanligt. Det kan dröja än en tid innan saneringen tar vid. Men samtidigt måste allting ha sin gång.

Jag bor fortfarande på Bofinkvägen men med all sannolikhet kommer jag att byta adress.

Av Jöran Lundberg - 16 mars 2021 19:10

Ramsor på mål.

Nu först kan jäg si, sa kälinga  då hon kleft bort ögnlacka.

Dam va nä ojörnslete par, men ändå vort dam gift.

Dä ä ett besmi häppå jorla sa hon söm feck fjortante kläppen.

Dää marnömt å gå på huse då man ä nöden. 

Dä ä rakt sekasamt å kötta härvpinna.

Han va sä knövlet för han bara sommele på.

Dä känns bätter å ståpiss än settpiss. Men iblann jett man settpiss.

Han va för himmelens dukten. Gösse kär han varn rektenen kleptomarn.

Hon va se kagret då hon brättese ti nyklänninga.

Han hadd sä stora fötter sä kängern var söm na skiberna.

Hon va sä rönn kring bammen sä dä va rakt onaskelet.

Han tog på säg dyngböxern då han skull bryt dongen önna sögga.

Av Jöran Lundberg - 15 mars 2021 15:30

Bofingvägen 2

Arbetet med att plocka bort alla inventarier från villan pågår i oförminskad takt. Då märker man att det under årens lopp samlats en oerhörd mängd olika saker. Även om varken Siv eller jag var några utpräglade "braåhamänniskor" finns det en uppsjö av olika prylar. Mer eller mindre nyttiga. Men vi har ju bott i villan i fyrtio år så det är väl ingenting onaturligt. Rådande omständigheter har ju tvingat fram den här processen som i viss mån är nyttig.

 

Vädret.

Just nu är det ett väldigt fint marsväder. I dag är det några plusgrader så det känns som en aaning av vår. Men samtidigt vet jag ju av erfarenhet att det kommer att dröja ett bra tag än. Men en förhoppning kan man ändå ha..

 

Hockeyn.

Nu har MODO gjort sitt för den här säsongen. Nu får de en respittid för att bygga upp någonting för kommande drabbningar. Man får bara hoppas att det inte blir lika struligt som under det gångna året.


Av Jöran Lundberg - 13 mars 2021 16:41

Nu är det gjort.

I torsdags var jag till Björna och fick den första injektionen mot covid19. Det var en gegga från Fizer/Baonteck som sprutades in i min högra överarm. Den skall väl ge ett visst skydd. Men om tre veckor är jag lovad en andra spruta vilken skall ge ett fullgott skydd säger de som begriper någonting.


Annars går livet sin gilla gång.

Av Jöran Lundberg - 11 mars 2021 15:22

Mobilt bredband.

Nu har jag internetanslutning medelst mobilt bredband eftersom det inte i byggnaden inte finns någon fiberanslutning. Jag har konstaterat att den fungerar tillfredsställande. Förhoppningsvis innebär detta att mitt bloggskrivand framdeles kan ske mera frekvent.

Jag har nu "bott in mig" någorlunda väl i lägenheten. Även om det finns en del i övrigt att önska. Vissa funktioner betecknar jag som undermåliga. Sådant som jag strävar att rätta till med tiden.

Arbetet med att röja upp efter branden fortgår oförtrutet, men eftersom det är rätt omfattande kommer det att ta rätt lång tid i anspråk.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards