injail

Alla inlägg den 14 juni 2015

Av Jöran Lundberg - 14 juni 2015 22:06

Pastorslöst.

För en tid sedan skrev jag om ett skogsbruk som i framtiden inte är i behov av någon personal i maskinerna. Allt kommer i framtiden att styras via satelliter i rymden. Datastyrda processer kommer  att överta allt från virke i skogen till färdig produkt.

I dag är Långviksmons missionsförsamling på väg in i en liknande utveckling vad som gäller undervisning i form av predikan. Vi praktiserade nämligen en så kallad internetpredikan.  Ljud och bild presenterades för oss via dator.  Allt hämtat direkt från rymden. Jag måste säga att någon höjdare var det definitivt inte. Dels var videoupptagningen undermålig med dålig ljussättning och presentation. Dels var undervisningen tämligen ostrukturerad vilket hade tilll följd att förkunnaren helt förlorade budskapet i sin framställning. Givetvis hade talaren ett mycket eldigt framställningssätt som vittnade om engagemang för uppgiften som därtill ibland till och med svämmade över. Men det var inte sågot som förstärkte helhetsintrycket  När det hela var slut satt man där och frågade sig: ”Va sa han egentligen”?

Det är ett märkligt fenomen men jag minns mer av mötesledaren Lars-Gunnars inledningsrod. Under cirka fem minuter förklarade han tio Guds bud. Lars-Gunnar hann också på dessa minuter följa Elia när han vid sin hädanfärd i en eldsprutande vagn åkte rakt upp i himelen. Detta sedan han överlämnat updraget till sin efterföljare Elisa. Enkelt och stillsamt föklarat utan sågra stora åthävor. Superbt.

Det är rätt intressnt att jag som under min snart åttisexåriga levnad avverkat mer än tjugotalet församlinsanställda pastorer och säkert lyssnat till många hundra olika förkunnares framställningssätt också skall konfronteras med cybarrymden förkunnelse med all dess konstighet. Det gäller minsann att hänga med.

Jag säger som Astrid  Söderlind: Halleluja!!

 

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards