injail

Alla inlägg den 17 januari 2015

Av Jöran Lundberg - 17 januari 2015 21:09

Sorg över bygden.

En tragisk olycka som väckt stor förstämning i bygden hände i Trehörningsjö i dag på förmiddagen. En ung mor med två barn i en barnvagn hamnade av okänd anledning framför ett godst+åg som passerade. Trots att bommarna var nerfällda och blinkande röda ljus hamnade hon ändå i vägen för tåget. Orsaken till olyckan kan man bara spekulera om men det är synnerligen oförklarligt hur hon trots de nedfällda bommarna kunde forsera övergången.

Den senaste tiden har det anlänt ett rätt stort antal flyktingar till Kerstins Udde i Trehörningsjö. Eftersom dessa måste passera jänrvägsövergången för att koma upp till samhället blir den givetvis mer frekventerad. Normalt skall man inte korsa järnvägen när bommarna är nedfällda varför olyckan innehåller många mystiska omständigheter. Den utredning om olyckan som inletts får väl kanske ge svar på orsaken.

Åven till Långviksmon har det, den senaste tiden, kommit ett stort antal asylsökande flyktingar. Det har också aviserats att det skall komma ytterligre ett femtiotal den närmaste tiden. Givervis kommer det att sätta sin prägel på samnhället där ”ursprungsbefolkningen” snart kommer att vara en minoritet. De flesta som kommer är välanpassade och tevliga människor även om det finns undantag. På senare tid har man tyckts märka en viss föhöjd kriminalitet vilken man misstänker är relaterad till  en annorlunda befolkningssituation. Det kan kännas lite tråkigt då många innevånare i Långviksmon helhjärtat ställer upp dessa medmänniskor.

Eftersom det inte finns möjlighet att finna sysselsättning till alla dessa i närområdet slussas de vidare när de erhållit permanent uppehållstillstånd. Då de allra flesta som kommer i denna våg är välutbildade personer har de inte svårt att finna arbete. Dessa har också lätt för att ta till sig det svenska språket vilket  är en förutsättning för arbetstillstånd.

Nils-Erik Johansson oc hans bror Jan-Olov skulle nog vända sig i sina gravar om finge se hur det i dag går till i den fattgiga torparbyn Långviksmon.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards