injail

Alla inlägg den 12 januari 2015

Av Jöran Lundberg - 12 januari 2015 22:45

Klimatsmart.

Jag återkommer i min blogg med lite mera fakta om klimatet.

Det är nämligen så att många talar sig varma för klimatet vilket i sin tur kan  bidra till den globala uppvärmningen. Härunder några värmande ord om man inte kan dem kalla kalla.

  • Jämfört med medeltiden då man trodde att jorden var platt, har IPCC      räknat ut att sedan jorden blev rund har den ökat med hela 360 grader runt  hela sin omkrets.
  • Koldioxidatomen är ett av världens giftigaste ämnen. IPCC:s  noggranna kalkyler tyder på att det krävs en enda enhet CO2 för att åstadkomma det som på vetenskapligt fackspråk kallas en "hype" som slår hårt över hela jorden.
  • Ett tidigare okänt ämne, den hemska diväteoxiden, misstänks enligt      nya rön av IPCC bidra till den globala uppvärmningen. Det finns även andra  risker. Hundratals omkommer av diväteoxid varje sommar.
  • Miljöpartisterna har upptäckt en ny oroväckande cykel. Varje år      omkring mars-april, börjar det oväntat bli varmare! Visserligen brukar det  gå tillbaka någon gång kring september-oktober, men de vet ännu inte  orsaken till dessa våldsamma växlingar i klimatet. Tänk om det spårar ur?   Vi har programmerat vår avancerade superdator med senaste versionen av Sim  City för att närmare studera detta fenomen. För att eventuellt lugna MP.
  • Isbjörnar bajsar på isen, enligt nya forskningsrön, vilket gör den      mörkare och därför bidrar till avsmältning. Dessutom har man upptäckt att  en isbjörn som står på nordpolen och går 100 meter söderut, 100 meter västerut och  100 meter norrut och  sedan 100 metr österut på något mystiskt sätt kommer tillbaka till utgångspunkten.
  • En räkneövning för den klimatsmarte: Om Al Gore flyger i privatjet      som drar fem ton flygfotogen i timmen till ett föredrag, pratar i två      timmar till diabilder som belyser 4 kvm med totalt 10 000 lumen, får tjugo  minuter i TV som ses av en miljon tittare vars apparater drar 200 Watt styck, hur mycket får då mr Gore i honorar?
  • Inte undra på att isarna smälter. När vi kontrollerade var det hela 32 grader varmt på Antarktis! Vi skall bekräfta det nästa vecka också, då      vi får våra nya celsiustermometrar.

 

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards