injail

Alla inlägg den 6 januari 2014

Av Jöran Lundberg - 6 januari 2014 20:54

Den trettonde dagen.

I dag är det trettondagjul och snart är julen definitivt över. För dem som har passat på och tagit ledigt från arbetet med hjälp av alla klämdagar har nu den stora förmånen att gå tillbaka till ett intressant och stimulerande arbete. Snart går tiden i den vanliga januarilunken och livet rullar vidare.

Caspar, Melchior och Baltasar har namnsdagar i dag. De går i Bibeln vanligen under beteckningen ”de tre vise männen”. Enligt Bibeln frambar de guld, rökelse och myrra. Det sägs att på Jesu tid var rökelse dyrare än guld. Även Myrran framställdes av saven från rökelseträdet men brändes inte eftersom den hade hade en ljuvlig doft i sig själv. Det kan tyckas att de hade lite märkliga julgåvor till Jesusbarnet men enligt den tidens sed var det helt ”up to date”.

När min ömma moder för snart 85 år sedan nedkom med ett välskapt gossebarn var det också vanligt att man kom med gåvor till den nyförlösta. I min ägo har jag ett väldigt tjusigt fat i nickel med botten av porslin. Varje gång vi använder det (för det kommer fortfarande till användning nu och då) blir det en påminnelse om den stora händelse min ankomst till stora världen  innebar. Ett rätt oansenligt ting men ett fint minne.

Det skall bli spännande att se om det blir regelbundna små uppsatser från undertecknad bloggskrivare även i fortsättningen. Det har ju vid det här laget blivit ett antal genom åren. Vid denna höga ålder är det inte säkert att de funktioner som är nödvändig för skrivandet är intakta.

Ha det bra i fortsättningen.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards