injail

Alla inlägg den 1 maj 2012

Av Jöran Lundberg - 1 maj 2012 22:03

Det gick faktiskt bra att få eld på brasan där uppe på kammen. Dessutom bidrog den starka vinden till att den fick extra mycke syretillförsel. Det gick förhållandevis traditionsenligt med en talrik skara människor som mött upp. Vårsånger och fyrverkeri naturligtvis. Något som avvek från det rätta mönstret var att vårtalet hölls på klingande engelska av en kvinna från Trehörningsjö som invandrat från Skottland. Talet tolkades inte, så det förutsattes att att samtliga personer i folkhopen kunde förstå vad hon talade om. Tydligen som ett led i den totala globaliseringen skall gammal som ung numera behärska engelskan till fullo. Eftersom hon därtill talade väldigt fort var det nog inte mer än en handfull åhörare som kunde följa med i hennes oratoriska vändningar. När hon i sitt tal kom till någon humoristisk ordvits var det bara två, säger två, som skrattade. För min del begerp jag inte mycket erftersom jag nog är mera specialist på björnamåle som jag tycker klingar mycket vackrare.

Jag har inte demonstrerat idag. Jag hade tänkt gå ut med ett plakat och uppmärksamma gökungars rätt till fri bostad. Dessutom tycker jag att de skall få snabbare behandling vad det gäller bostadsanpassning. Det är därtill en fråga om tidsnöd eftersom det snart blir sommar och gökförök. Jag hade tänkt i min outgrundliga fantasi att jag skulle få många meddemonstranter men då jag blev helt ensam och  dessutom inte hittade  mina speciella”Demonstrationsskor”, var jag nu förlagt dem,  blev det platt ingenting.

Sköna maj välkommen till vår bygd igen, sköna maj välkommen, våra lekars vän. Att maj skulle vara särdeles ”lekvänlig” kan jag inte hålla med om. Den brukar i de allra flesta fall vara kall och mistig. Men man får väl ta det som  kommer sa begravningsentreprenören. Och dessutom vara liknöjd.


Aska.

När livets våreld ned till aska brunnit

Vår arbetsdag till aftonen har hunnit

Då är det dags att saldot räkna ner.

När livets kraft med tiden har förrunnit

Vi frågar oss var våra dagar svunnit

Det är blott stoft och aska som vi ser.

 

 

Men  i förgängelsen det finns en mening

En återfödelse som gror och bildar en förening

av  livets milda verklighet.

Så finns i allt vårt varande en maning

Som koncentreras i en skugglik aning

om tidsförgäten  evighet.


Ha det bra alla bloggdiggare och håll till godo med min drapa.


Jöran

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards