injail

Alla inlägg den 22 april 2019

Av Jöran Lundberg - 22 april 2019 20:43

Tre-fff.

Nyhetsmedierna har de senaste dagarna dominerats av information från de hemska terrordåden i Sri-Lanka. Besinningslösa extremister som hänsynslöst terroriserar oskyldiga vuxna och barn. Samt därtill sprider oro och osäkerhet hos en hel befolkning. Det kan ta lång tid innan landet kan återgå till normala förhållanden. En känsla av att det kanhända igen kommer alltid att ligga djupt förankrat i människors hjärtan.

Man kan alltid undra över vilka mekanismer som utlöser en sådan ondska hos grupper med en divergerande trosuppfattning. Ty av allt att döma var en annorlunda syn på förhållandet Gud och människa den drivande kraften eftersom attackerna till stor del var riktade mot kyrkor. Man kan även misstänka att en stark och välorganiserad grupp ligger bakom dåden med tanke på attentatets omfattning. Det blir ett långt och tålamodskrävande polisarbete för att gå till botten med det hela.

I dag var vi samlade till gudstjänst i Nylidens lilla vackra kapell. I en atmosfär av helt annan karaktär än i det terroriserade Sri-Lanka. Det var "gampräst´n" Kjell-Erik Edlund som medverkade i samlingen. Man kan sammanfatta hans predikan i tre F. Frid, fred och frihet. Lägg därtill påskens budskap som innefattar ett fjärde f nämligen försoning. då är det bringat till fullkomlighet.

Här kan vi vara samlade utan att oroas över ondsinta missdådares attacker. Visst är det underbart så länge vi har möjlighet till en trygg och konfliktfri tillvaro. Vi tar den som en naturlig del av vårt liv. Vi tänker inte ofta på att vi bor i ett samhällssystem som i stort sett  är befriat från onda missdådares besinningslösa angrepp. Men även i vårt land finns det numera vissa begynnande tendenser till terrorangrepp. Gemensamt måste vi stå upp för en generös och förtroendefull social samvaro.

En bild får avsluta.


 

Kjell-Erik Edlund, förre prästen i Björna, medverkade.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards