injail

Alla inlägg under september 2010

Av Jöran Lundberg - 30 september 2010 21:17

Det vackra höstvädret håller i sig. När det inte heller är så mycket vind blir de gula löven kvar på träden. Jag har uppmörksammat att det är lite annorlunda höstfärger i år. Inte fullt så klargula utan lite mer dova.

Som jag nämnde igår så har OLD Feis varit i Djuptjärn och medverkat i en kyrkans dagträff. Jag tror att vår publik var nöjda med vår insats. Hon som ledde samlingen trodde på fullt allvar att vi snart skulle framträda i Sveriges television. Men jag förmodade då att vi troligtvis kommer i PLATTEVE.

I morrn ska jag äntligen komma mig till Flyggsjö och till arbetet med källarvåningen som ska putsas. Det ska bli spännande att se hur det går. Mer om det senare.

Till dess: Ha de skönt ät nåt grönt!!! Jöran

Av Jöran Lundberg - 29 september 2010 21:54

Idag har jag varit Stjärnmannekäng. Det är så att vår pensionärsförening hade engegerat något som kallas Seniorchopen. De visar kläder för äldre och då var jag tillsammans med en del andra me och mannekängade. Braksuccé!!!! Dom ringde direkt från ett modehus i Paris och ville att jag skulle arbeta för dem. Men jag sa som det var att jag är ju pensionär så inte har jag tid med sånt. Jag är ju fullt upptagen vareviga dag. Hur ska ja fo in ven. int gå dä om man ä i Paris.

I morrn ska jag ut med OLD Fejs och underhålla. Det är viktigt tycker jag att inte undanhålla dem den underhållning som man med viss möda underhållit. Men mer om de nån annan da.

Ha de hyvens, må tjyvens Jöran.

Av Jöran Lundberg - 28 september 2010 20:52

I dag har det varit en riktigt grann dag vad vädret beträffar. Jag har domat lite med vedsågning och klyvning. Dessutom har jag skjutsat KäraHU först till Björna för provtagning och sedan till vårdcentralen i Trehörningsjö för EKG test. Ja det har väl inte hänt så mycket mer. Därför stänger jag butiken för idag.

Ha de hyvens, må tjyvens Jöran.

Av Jöran Lundberg - 27 september 2010 20:31

Det är inte så mycket att säga om denna helt vanliga måndag på Tallbacken. Livet går sin gilla gång. KäraHU har fått brev från sjukvården att det nu är dags för operation av den andra njuren. (den vänstra). Därför skall hon ta en massa prover hittan och dittan. Det kan nog fylla den närmsta tiden med diverse resor m.m Jag hade tänkt att fara till Flyggsjö och putsa en källarvåning, men det får nog bero till senare.

Hugskott det får bli en kärleksdikt som  jag kommit på nästan själv. Den heter:

I microvågens hetta.

Jag skakar och darrar, kan ej vara lugn. Då du tänder mitt hjärtas mickrovågsugn

Min slumrande lust du har äntligen väckt den. Vridit upp den på högsta effekten.

Passionen ger glöd två digitala minuter, varunder kärlekens rum oss innesluter.

efter intensiv hetta förnam vi ett "pling", och plötsligt så fanns där alls ingenting.

Apropå skott så har jaktlaget här skjutit en älg som var enägd. Där  vänstra ögat skulle sitta växte ena hornet snett ut. Men den verkar inte ha lidit av detta utan i övrigt var den välväxt och vital. Man tror att det beror å en genförändring.

Nu är de slut, ut å kut. Jöran.

Av Jöran Lundberg - 26 september 2010 19:46

Vi (min kära HU och jag) har varit i Hemsjön vid vårt fritidshus. Det var en underbar dag med sol och silverstänk i vattnet. Det var ganska kyligt i stugan när vi kom. Men efter någon timmes eldning blev det riktigt fin rumstemperatur. Vi satt å altanen i solskenet oc fikade. Det hade regnat ordentligt och vattenfyllt både kanoten och båten. Vi öste bort vattnet och drog dessutom upp kanoten för vinterförvaring. Båten får vi väl ta vid ett senare tillfälle när vi hjälps åt några stycken.

Så ligger åter en vecka framför med en hel del olika sysselsättningar. Jag skall försöka komma mig till Fkyggsjö och putsa några källarväggar. Det sakll bli intressant att se om jag fortfarande har det gamla handlaget kvar.

Ha de gött,ät kött. Jöran.

Av Jöran Lundberg - 25 september 2010 22:10

Man kan tänka så här!! Vad gör man av en vanlig dag. Man vaknar en lördagmorgon och tänker ÅÅH nu har jag en hel dag till mitt förfogande. Men sen går tiden och när det är kväll (som nu) tycker man att den bara runnit iväg. Ja de är klart rutinsysslorna med eldning frukostätning, fikande m.m blir det ju. MODOmatch mot Linköping där MODO faktiskt tog en poäng genom att spela oavgjort i full tid.

Såg också "Här är ditt liv" på teve med Lena Maria Klingvall. Ett mycket sevärt program. Det blev inte någon visit i Hemsjön idag mycket  beroende på att det var dåligt väder i morse med regn och blåst. Bättre i morgon har de lovat.

Glädjeämnet idag var när vi läste Idas blogg från Spanien och hur fint hon skrivit om farmor och farfar. Det var rart. Tack Ida!

På återsyn nere i byn!!! Hallå.

Av Jöran Lundberg - 24 september 2010 22:08

MODO torskade också mot Skellefteå som tog sin första poäng just mot MODO. En surmulen realitet tyvärr.

Jag har i kväll varit på konsert i Missionskyrkan tillsammans med min kära hustru. Det var en fantastisk grupp från Ukraina som spelade balalaika och sjöng väldigt fint. Det var en kulturupplevelse av stora mått. Det var bland annat en ung man som spelade balalaika på ett alldeles suveränt sätt. De påstod att han var  en av de bästa på det instrumentet i världen. De reser runt i Norden för att samla in pengar för att omhänderta gatubarn och andra utsatta. Så nära 11 tusen kronor fick de in i gåvor och kollekt. Fantastiskt.

Om det blir fint i mprron kommer vi troligen att åka upp till stugan i Hemsjön. Det var länge sedan vi var dit. Vi måste väl ösa båten och kanoten.

Många kära hälsningar.

Av Jöran Lundberg - 23 september 2010 18:34

Det är Torsdag och jag har varit på spelträning med OLD Fejs kvartett. Vi var den här gången i Gideå i en alldeles ypperlig träningslokal. För den som inte vet det är  spelgänget bestående av Fredrik på Dragspel Enar Gitarr Jöran, fiol Jeanette Nyckelharpa och Sixte ockå Dragspel. Vi spelar gamla goa dragspelslåter och underhåller vid olika tillfällen.

Alldeles strax skall jag ner till Torben (En kompis som har ishockeykortet på TV+) MODO spelar i kväll borta mot Skellefteå och det blir säkert en spännande match. Återkommer kanske i kväll med ytterligare ett inlägg. Hejdå!!!

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards