injail

Alla inlägg under april 2019

Av Jöran Lundberg - 7 april 2019 20:28

Och till styrka.

Hur vi uppträder i vårt sociala liv kan göra skillnad. Sprider vi bara negativa tankar och ord omkring oss skapar vi lätt en atmosfär som inte är någon människa till uppbyggelse. Eller gör någon glad. Sådana människor får också en stämpel på sig att alltid vara negativa och tråkiga. Vilket kan leda till att många undviker att umgås med dem.

Sprider vi däremot en positiv och lättsam anda omkring oss blir livet genast ljusare. Otaliga gånger har jag i mina inlägg framhållit skrattets betydelse som ett verksamt och kontaktskapande verktyg. Det är någon som har sagt att det inte finns något man skall ta så allvarligt på som en uppmuntrande berättelse. Eller en rolig historia. Hur vi umgås med våra medmänniskor är således viktigare än vi tror. En nyskriven dikt får vägleda.


Bara en liten tanke.


När vi möter en vän på färden

som irrat omkring i världen.

Bör vi mötas med värdighet.

En liten tanke som bär den

mot högre och renare värden.

som är fylld av omtänksamhet.


Kanhända har sorg honom slagit.

Modlöshet hans livsmod tagit.

Allt har förändrat hans liv.

Kanske någon med falskhet bedragit

I förtvivlans träsk honom dragit,

med sårande dunkla motiv.


Då kan några stillsamma  ord till tröst

stärka ett sargat och plågat bröst

Rädda från hopplöshet.

Kanhända då sker något mirakulöst

som förändrar ett liv så kärlekslöst

från misär till kärlekens fullkomlighet.




Av Jöran Lundberg - 6 april 2019 21:07

Vid fritidshuset.

I dag har jag varit upp till vårt fritidshus vid Hemsjön. Jag fick åka med Thor-Leif på hans skoter. Det är en bra skoterled från Gide som går alldeles utanför vår tomt. Det var en härlig upplevelse att åter få njuta av denna härliga miljö. Det tarvades en stunds eldning för att få upp rumstemperatur. Men efter ett par timmar var det riktigt dräglig innetemperatur.

Thor-Leif hade "skaffning" med sig så vi åt en supergod lunch. Jag sysslade emellanåt med att bära in lite ved från vedboden. Vår gamla "Klafverström", vedspisen, fick en rejäl polering med bland annat spissvärta så den blev riktig vacker. Den är bra både till matlagning och uppvärmning av stugan.

En härlig utflykt blev det och jag bifogar några nytagna bilder.


Några nytagna bilder. Nedan en vy från altanen.






 

Med skoterns hjälp tog vi oss lätt till stugan. 


 

När vårsolen skiner är det skönt ute på altanen som vätter mot söder



 

Sten och Sture väntar på vår och sommar.

Elden i den öppna spisen är  både för trivsel och värme.  

 

Vedspisen, blank och fin.



Av Jöran Lundberg - 5 april 2019 22:08

Ett vårtecken.

Ett vårtecken är den amaryllis som blommar i mitt fönster just nu. Amaryllisen förknippar man ofta med jul, men är egentligen en vårblomma.


 


En blomma som pryder mitt fönster.

Av Jöran Lundberg - 5 april 2019 20:59

Läget på Tallbacken.

I dagens ÖA var det inlagt en artikel som handlade om olika bloggare inom kommunen. Att min skrivarmöda inte var ihågkommen är i och för sig inte så alarmerande. Som vanligt var det Jonna Jintons blogg de framhöll som den förnämsta. Den hade också de högsta besökssiffrorna. I övrigt var det en handfull skrivare som var omnämnda. Jag strävar heller inte efter att bli världsledande utan jag skriver dels för att jag tycker det finns ett visst värde rent dokumentärt och dels som en liten utmaning. Även om inte det är miljonskaror som läser den tror jag ändå att det finns några som tycker om den. Det märkte jag inte minst när jag skojade till det och hotade med nedläggning.

April har hittills visat sig från den goda sidan rent vädermässigt. Det är fortfarande minusgrader om nätterna vilket jag tycker är bra. Eftersom det i alla fall ännu inte blir någon riktig vår är det bra att snötäckt är kvar en tid. Inte minst gläder det skoteråkarna. Nu till söndag är det en vecka kvar till Palmsöndag som inleder påskveckan så det troliga är att vi under den helgen har ett intakt snötäcke kvar. Sedan närmar vi oss maj månad och då vill vi att den riktiga våren skall komma.

Av Jöran Lundberg - 4 april 2019 22:35

Rim-ligen.

Bloggtorka är  obehagligt.

Brist på idéer helt beklagligt

Saknad saklighet svårbegripligt.

Tråkigt tankesätt svåröverskådligt

Försiktigt friserande förkastligt.


Då blir budskapet beskedligt.

Författandet blir egendomligt

Innehållet verkar otidsenligt.

Bristande samband oundvikligt

Koncentratet helt obeskrivligt.

Otidsenligt ordlekande otröstligt.


Läsarnas kontakt blir då kvasivetenskapligt

Måttet på deras vett blir otidsenligt

Viktigt vetande tämligen topphemligt.

Tankarnas tomhet troligen traggligt.

Viljans verklighet vederstyggligt.

Även oärligt ältande äckligt.




Av Jöran Lundberg - 3 april 2019 21:59

Jag har nog behandlat ämnet förut i något inlägg. I kväll råkade jag på ett par visdomsord som handlade just om viljans betydelse. Under rubriken "Den som vill han kan" skriver någon: Där viljan finns hittas en väg och i "Vilja att kunna" finns sentensen: Viljestyrka parad med kunskap leder till framgång.

Av erfarenhet vet jag att utpräglad viljestyrka har stor betydelse i livets olika skiften. Alltid leder det till att man engageras så mycket hetare för något som man verkligen brinner för. Då finns så många fler vägar till framgång. Jag har även mött sådana med liten eller ingen vilja att utföra det de varit involverade i. Det har nästan alltid slutat med negativitet och dåliga resultat. Möjligheterna besegrar svårigheterna och förvandlar mörker till någonting ljust.

Det handlar också om ett visst mått av envishet. Att inte antastas av uppgivenhet vid varje liten motgång. Jag vet att det finns någon i min närhet som fick en idé om en revolutionerande konstruktion men som kämpade mer än femton år innan den nådde sin fullbordan. Med den envisas viljestyrka gav han inte upp vid första besvärlighet och kunde på så sätt genomföra sitt projekt. Den är i dag något som bär företaget till framgång.

Kanske kan ovanstående vara till tröst och uppmuntran för någon med dåligt självförtroende som går omkring och ser livet som ett ständigt mörker. Tänd ett ljus som lyser upp en mörk och till synes meningslös tillvaro. Var alltid optimist.

Av Jöran Lundberg - 2 april 2019 20:13

Ryktet om min död är betydligt överdriven.

Det lyckades att "skämta aprillo". Det var en och annan som tog mitt meddelande på största allvar. Naturligtvis kommer jag att skriva en och annan blogg även efter första april. Vad annars.

Så länge läget här på Tallbacken är under kontroll kan vi väl mötas en eller annan gång. Följer just nu SHL-kvalet med en mach mellan Timrå och Oscarshamn. Återkommer eventuellt senare i kväll. (eller under morgondagen).

Av Jöran Lundberg - 1 april 2019 22:27

En narraktig månad.

Jag har gått hela dagen i dag och grunnat och grunnat på något aprilskämt, men för mitt liv inte kommit på något. Samtidigt som jag har den sorgliga nyheten meddela att från och med idag kommer mitt bloggskrivande att upphöra på grund av sena drag.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards