injail

Alla inlägg under oktober 2018

Av Jöran Lundberg - 15 oktober 2018 20:53

Historier på mål.

 

Min farfar Johan Lundberg kom in på Cafeet i Låmgviksmon. Då sa´n på ne hänn vise "Jäg ska köp nan götte. Men de ska imte vara dremnegötta. utan de ska bröske då man tögge ne".

 

Dä va två söstrer söm såt vä var sin törkhuv på skall´n hos hårfrisörska. Då sa enern på nä hänn vise "Bli du na pisstfängt?" "Nää dä gå rakt bra"

 

Två småpajka lekte kurragömma. De geck bra. Damm hitte varann snarest. Men sä va erne pajken spårlöst borte. Annere pajken glistes överallt. Han fanns int narstans. Men sä kröpen fram bårti kjossla på gammelmora. Å då sa´n: "Hant momma fesse ha du allri hitte mä."

 

Dä varn ongen snöggen jänte tin gårl söm hadde fott sårmun. Hon hadde e väldans besvär tå ne dänne: Dä kömmene en gårlfarihandlar å skull nasa tin dänn gårn. Då han feck si jänta vä´n dänn sårmun sä sá´n på me hänn vise: "No kan jäg bote däg. Ja bara pusse däg på ne dänn onne ställe så bli du bote vä en gang," Sä han bara kösste jänta mitt på murn, å då geck värken över va en gang.

Kälinga tin dänn gårn, de vell säg mamma åt jänta, vorte fejen tin dänn bot¨n. Hon töckt de va hiskla marnömt. Sä hon fråge ôm int han skull bote hennar å? De skull fä'll gå bra, sa´n. A men va bra rofte kälinga. Då kanske jäg änteligen kan bli kvitt hämoröjdern mirna!

 

 

Av Jöran Lundberg - 14 oktober 2018 21:52

MODO toppar tabellen.

Efter seger över dels Västervik i fredagkväll och Västerås i dag toppar nu MODO tabellen. Men i båda matcherna hade MODO-iterna en del downperioder där laget var illa ute och endast kanonräddningar från respektive målvakter bidrog till seger. I fredags vaktade Erik Hanses målet medan Dakell fick förtroendet i dagens match.

Trots 2.0 i baken efter första perioden kunde man ändå vinna med 5-3. Vi ser naturligtvis fram emot kommande drabbningar om laget skall då vara lika formstarka. Men peppar peppar serien är lång.

Av Jöran Lundberg - 13 oktober 2018 21:08

Första ronden.

Det blev tämligen tydligt att moderaternas Ulf Christersson förlorade första ronden i den komplicerade boxningsmatchen om regeringsinnehavet. Redan från början var oddsen inte de bästa för framgång. Man kan lugnt säga att han inte hade kraft nog att slå sig fram. Hur han skulle vinna framgång med sitt senaste (för)slag var nog lite optimistiskt. Det är nog så tydligt att om han skulle lyckas få riksdagens godkännamde för en moderatregering måste det innebära att han accepterade att ha SD som second i sin egen ringhörna. Och i fortsättningen vara hänvisad att mer eller mindre följa deras taktiska finter. Något som C och L inte tyckte var så inspirerande. Men som Ebba nog kunde tänka sig.

Det kommer sannolikt innebära att Stefan Löfvén nu får ta på sig handskarna och gå upp för rond nummer två. Oddsen för honom är heller inte så gynnsamma. Detta eftersom även han har en drös motsträviga motståndare som inte är benägna att gå ner för räkning i allra första taget. Så det är inte så troligt att han kommer att få ta på sog mästarbältet. Hur åtråvärt det än är.

Runt ringen sitter väljarkåren av olika politiska nyanser och emotser en spännande upplösning på matchen. Dessvärre är utgången av fajten så oviss att ingen har vågat satsa några spänn på drabbningen. Och jag är inte ett dugg förvånad eftersom hela tillställningen är att likna vid en skämtsam inlaga i Grönköpings veckoblad.

Av Jöran Lundberg - 12 oktober 2018 22:13

Va äre för skellna?

 

Va äre för skellna på slärvet å ovôlen

dä kan man rakt föndere på.

För ä man slärvet så kan man vara ovôlen.

Dä ä ju lätt å begrip å förstå.

 

Ä man ovôlen kan man ställ dell e

sä dä kan gå rakt på tok.

dä kan rakt bli´n selarvelle

sä damm tro att man int ä rektet klok.

 

Ä man slärvet kan e gå hipp söm happ

å de ha man rakt intjvätt för

dä ä söm man ä slö å slapp

då man int nagerst si säg för.

 

Dänn sporsmåle kan bli e beknip

söm man int alls begrip säg på.

Men dä man kanske hönn begrip

ä ä att de allten gå söm de gå.


Av Jöran Lundberg - 11 oktober 2018 20:29

Oktobersol.

Vi har nu haft några dagar då det nästan har varit sommarvärme. Meteorologerna har talat om brittsommar. Under en mera normal höst skulle den första snön ha kunnat visa sig. Men än är det läge för att ansa gräsmattan vilket är rätt ovanligt den här tiden. Jag hittade en påbörjad dikt som jag inte riktigt vet om jag publicerat i någon tidigare blogg. Jag testar i varje fall.

 

Brittsommar.

En höstlig sol som sakta dalar.

med skimmer ifrån gyllne salar

till mig förmedlar ro och frid.

Ett himmelskt budskap till mig talar

stämningsfullt och ljuvligt mig hugsvalar

i mild och skön sensommartid.

 

Den prisar mina drömmars intentioner

och främjar mina ambitioner

till förväntansfull medvetenhet.

Den ger ock informationer

om framtidslamentationer

om risk för rusk och stingslighet.

 

Så vilar jag i trygga händer

förtröstansfullt vad än som händer

med naturen och mitt liv

Hur än jag mig i världen vänder

tar jag blott en dag i sänder

i en. tid så subversil

Av Jöran Lundberg - 10 oktober 2018 22:09

En papperstidnings död!

Örnsköldsviks Allehanda har allt sedan jag var en liten grabb på 1930-talet en del av min vardag. Till en början delades den ut genom Kungliga postverkets försorg. Men då kom den med morgontåget vid sjutiden. Den delades då ut redan på morgonen. En bra bit in på nämnda trettiotal var mor Signe på järnvägsstationen och kunde då rycka åt sig ett exemplar. Allt sedan vi bildade egen familj var Allehanda vårt dagliga nyhetsorgan. Innan TV-nnyheterna började sändas var tidningen den huvudsakliga nyhetsförmedlaren jämsides med radion. Tidningen innehöll också en stor del lokala nyheter.

I det digitala tidevarv som vi numera befinner oss i är det snart definitivt ute med läsbar information medelst artiklar och nyheter på tryckta papperssidor. Numera kommer nyheter och annan information medelst fiberkabel eller via radiolänk. Det går så mycket fortare och smidigare. Dem läser de flesta numera i paddan eller iphonen. Dessutom oberoende av vad man eventuellt befinner sig. Av den anledningen funderar jag allvarligen att säga upp prenumerationen på papperstidningen. Samtidigt är det onekligen en rätt stor portion nostalgi i tidningshämtningen, även om den kommer sent på dagen.

Av Jöran Lundberg - 9 oktober 2018 20:46

Ett låst läge.

Det verkar definitivt ha gått i baklås vad gäller att få till en regeringsduglig konstellation. Det låsta läge som existerade redan direkt efter valet tycks inte kunna dyrkas upp. Det verkar också definitivt omöjligt för alliansen att få Socialdemokraterna att samarbeta över blockgränsen. Det är ju så att alla talar illa om blockpolitiken och vill avskaffa den men ingen är redo att göra de eftergifter som erfordras. Den kan således luckras upp endast om motparten vill göra sådana.

S skulle nog kunna tänka sig att flörta med C och L i en i en tänkt regeringsbildning. Men en sådan sammansättning är otänkbar av två skäl. Det skulle för det första ta död på allianssamarbetet för lång tid framöver. Dessutom skulle det betyda politiskt självmord för speciellt Liberalerna som litet stödparti kopromissa i snart sagt varje fråga. Miljöpartiet var i valrörelsen ett slående exempel på just det fenomenet. Det var med nöd och näppe de lyckades klara treprocentspärren

Der skall således bli spännande att följa dramat i fortsättningen. En misslyckad Ulf Christersson efterträdes troligen av en Stefan Löfvén som inte heller har större förutsättning att lyckas. Och hela tiden sitter SD som jokern i leken

Av Jöran Lundberg - 8 oktober 2018 21:01

Ramsor.

Tiken hon skvätte å pisse alle stansch.

Svardricksbult´n stog bakall hässja. Dä va bara dellå gå dit å balje.

Nog vell jäg ha antôckedell.

A Bria låg på anvakt för båna.

Herreligen va du bôssa ne.

Då va rakt gôtt ôm brannbära dä åre.

A Edit geck å brättese å vise att hon va bånet.

Han dingel vä berna hittarn å dittarn.

Jäg såg en duk däri Kalles. Den va dri gvit, ja, den va drigarnste gvit.

Dä va bara nagre ener där.

Han hadde fott n´eterong på yge.

Fariken va han va farbersam.


Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards