injail

Alla inlägg under september 2018

Av Jöran Lundberg - 14 september 2018 21:35

 

En ofullbordad dikt får utgöra ett litet stoff till en sensommarskildring. De fina höstdagar som vi fått uppleva är väl värda att hyllas med ett litet ode.

 

Brittsommar.

Septembersol som sakta dalar,

med skimmer ifrån gyllne salar.

till mig förmedlar ro och frid.

Ett himmelskt budskap till mig talar

stämningsfullt och fagert mig hugsvalar.

I sommarnattens sköna tid.

 

 

 

 

 


Av Jöran Lundberg - 13 september 2018 20:38

Särlingar.

Under mitt relativt långa liv har jag mött många olika personer som levt sitt liv som alla andra med både ljusa och mörka tider. Det har varit en bland många andra men ändå på något sätt profiler. De har haft sin stund på jorden och sedan de slutat sina dagar fallit i glömska. Nog för att de var unika på sitt sätt men ändå bara en någon här i tiden. Jag strävar efter att i möjligaste mån på något vis skriva deras "dödsruna". I det här inläggget väljer jag att skriva lite om N´Johan. Det blir i form av en liten dikt.

 

N´Johan var en märklig man. En mycket märklig man.

Han va Koppratör minsann.

Den bästa koppratör man fann. För affärsidén hann brann.

Ack så samvetsgrann.

 

Även kommunist han var. Lenin såg han som sin far.

Stalin var hans bror-

Med sin röst, så stark och klar. Tog han dem i sitt försvar.

Med näbbar och med klor.

 

Även om det ofta sved, för sina meningar hann stred,

med stil och elegans.

Ej på ordens brant han gled. Det var rakt och klart besked.

som var profilen hans.

 

När jag så slutar mina dar, mitt sista andetag jag tar.

Och hän från livet far'

Då har jag min uppfattning klar. Av mitt stoft finns intet kvar.

Blott flarn för vinden drar.

Av Jöran Lundberg - 12 september 2018 20:32

Saknad blogg.

Kanhända att någon saknade ett blogginlägg i går. Orsaken till detta var att Kärahustrun och jag besökte våra släktingar i Umeå. För att undvika alla funderingar skulle jag ha skrivit något om det. En liten miss från min sida. Nu är vi i alla fall på hemmaplan och full av aktivitet.

Allra först tänkte jag kommentera väderläget något lite. Så här en bra bit in i september har det börjat bli lite mera höstbetonat. Vi har hittills haft ett hyfsat bra sensommar och höstväder, med rätt så soliga och varma dagar. Det är då inte så ovanligt att der blir lite regn och rusk emellanåt. Vad jag kan förstå behövs det en hel del regn för att höja grundvattennivån. Några soliga dagar ytterligare har dock prognosmakarna lovat.

Det verkar fortfarande rätt svårt för politikerna att få till stånd en handlingsduglig regering. Motpolerna är mest att liknas vid två galna tuppar som slåss emot varandra. De går ut med en spark och ett tjuvnyp allt emellanåt. Den bistra vekligheten är dock att det fordras till slut någon eftergift från något håll för att frågan verkligen skall kunna finna en lösning. Vad som utgör en bister verklighet är att de båda blocken menar allvar med sina låste positioner. Det är således inte bara något spel för galleriet. Intressant blir det att erfara hur de i slutändan löser upp den till synes omöjliga gordisk knuten.

Därmed önskar jag alla mina kära bloggdiggare en stärkande dygnsvila och sammanfattar det i den sedvanliga godnattshälsningen.

Godnatt och gomorron.

 

Av Jöran Lundberg - 10 september 2018 22:02

Låsta positioner.

Till dess att det definitiva valresultatet blir kän kommer tydligen inget initiativ att tas i regerigsfrågan. Onsdag eller torsdag beräknas det definitiva resultatet vara klart. Om den nuvarande mandatfördelningen står sig blir det sannolikt det rödgröna blocket som kommer att pröva ett regeringsalternativ. Men eftersom man därvid inte kommer att flörta med SD blir det inom allianspartierna man måste finna någon form av stöd. Men där är det för närvarande ytterst dyrksäkra låsningar. Vad jag kan förstå skall det var ett verkligt nödläge innan något parti skall överge allianssamarbetet. De har ju dessutom deklarerat att de kommer att fälla en rödgrön regeringsbildning.

Men Sverige måste ha en regering och dessutom måste man kunna presentera en godkänd budget. Det skall bli spännande att se om man lyckas åstadkomma detta innan årsskiftet.

Av Jöran Lundberg - 9 september 2018 23:15

Väljarna har sagt sitt.

Nu finns det ett valresultat 2018. Att göra en analys som håller för framtiden är för tidigt att fastställa. Något man i det här läget är att det är väldigt jämnt mellan blocken och att SD inte ökat så mycket som de förväntade sig. Återkommer till fler kommentarer i något kommande inlägg.

Av Jöran Lundberg - 8 september 2018 21:04

Den nionde september.

När morgondagen rands skall det avgöras. Då går de som inte redan har förtidsröstat till valurnorna. Då är det dags att välja politisk inriktning för de fyra kommande åren. Om det till äventyrs inte blir fråga om nyval. Det är tämligen klart att synen på nysvenskarna är något som är föremål för ytterst divergerande politiska åsikter. SD-s uttalande genom Jimmie Åkesson i Svt-s slutdebatt, om synen på invandrarna, har verkligen  fått känslorna att svalla. SVT till exempel har i ett uttalande klart tagit avstånd från hans åsikt om flyktingarna. Frågan man kan ställa sig blir då; Kommer SD bli det parti som vinner på turbulensen?

Svaret på den frågan och en hel del annat kommer vi få in på nattkröken i morgon kväll.

 

 

 

 


Av Jöran Lundberg - 7 september 2018 22:36

Vårdens kvarnar mala långsamt.

Naturligtvis följde jag, som många andra partiledarnas slutdebatt i SVT. Även om programledarna gjorde sitt bästa för att hålla den på hyfsad nivå tyckte jag att det blev ett evinnerligt kackalorum. De olika partiernas ståndpunkter, och blockens, kände man rätt väl sedan förut. Därför var det många av argumenten som inte imponerade över hövan. En sak kan man med rätta konstatera och det är att valutgången i år är ganska oviss.

Bland annat debatterades krisen inom svensk sjukvård. Hur köerna till operationer och behandlingar av olika slag vuxit så att det i dagsläget är uppe i 111.000 För min egen del fick jag i dag ett brev från region Västernorrland att jag skulle inställa mig på Sundsvalla sjukhus för att genomgå en operation. Hurra, Hurra. tänkte jag nu skall jag redan få genomgå den starroperation som jag fick remiss om i juli. Toppen, toppem! Men ack vad jag bedrog mig. Det var ju den galloperation som jag hade remis om 2017. Alltså förra året. Den hade jag totalt glömt bort. Det gäller verkligen att hålla reda, och väl diarieföra sina olika kroppsliga tillkortakommanden. Starroperationen den blir väl inte av förrän jag fyllt nittio. Således nån gång nästa år. En sak i taget mina herrar! Så är svensk sjukvård i sin prydno. Halleluja!

Av Jöran Lundberg - 6 september 2018 20:29

Åldringsvård.

I min källare har jag en tingest som slår de allra flesta i uthållighet. Det är min värmepanna som i år fyller 55. Det är ett långt liv för en sådan. Dagens värmepannor  har en tendens att drabbas av Myelom redan vid 25. I dag har jag gjort, som jag tror, ett ingrepp som skall bibringa min kompis ytterligare en tid av värmande hälsa. Jag har monterat in ny keramik i förbränningsrummet, något som jag tror skall ha en gynnsam inverkan på dess livskraft. Är man dessutom TV-kändis har man naturligtvis högt ställda krav på goda livsbetingelser.

Det är således bara at hoppas på ytterligare en tid då jag medelst vedeldning kan hålla god värme i Villa Tallbacken. Precis som jag gjort de senaste 25 åren. Jag har faktiskt vissa planer på att eventuellt komplettera mitt värmesystem med en värmepump men det är en rätt stor investering som troligen inte kan hämtas tillbaka vid en eventuell försäljning i framtiden. Således har vi en spännande situation på uppvärmningssidan som givetvis kan bli föremål för rapporter längre fram i min blogg.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards