injail

Alla inlägg under september 2018

Av Jöran Lundberg - 22 september 2018 21:12

Fk = Förkortning.

När jag matade in en del utbetalningar på datorn i dag så funderade jag vad OCR som förkortning stod för. Så googlade jag fram en del sådana som jag lägger in.

OCR = Opticel Character Recognition. Fungerar som ett referensnummer.

ZIP code = Zone Improvement Plan code = Postnummer i USA.

ög = över gården.

PS = Post Scriptum.

DS = Den Samme.

Ufo = Unidentifaid flying objekt.

Ibid el. Ib = Ibidem (latin) = På samma ställe.

jbo el, jb/o = Jacka och täckbyxor/Overall.

mhpp = med hand på penna.

mmd = Med mera dylikt.

pua = på uppdrag av.

sisti = sistlidne, forna el. förra månaden

Av Jöran Lundberg - 21 september 2018 21:29

Seger!

Nederlagstippade MODO lyckades vinna över Björklöven i deras hemmaarena. Efter en gedigen kämpainsats stod det till slut 3 - 1 till heroerna från Ö-vik. Det var en mycket sevärd match med ett uppskruvat tempo ifrån båda lagen. Det stod 3-0 till MODO tills det var bara cirka 6 minuter kvr av sista perioden. Då reducerade hemmalaget. Men MMODO lät sig inte skrämmas utan ökade tempot och var nära att göra ytterligare ett mål.

Så är det allsvenska serieharvandet i gång. På söndag redan är det en hemmamatch mot Almtuna, Sedan väntar AIK på Hovet kommande tisdag. MODO har i år en helt annorlunda spelstil som är mycket aggressivare med intensiv forechecking i alla lägen. Det verkar således lovande även om man inte skall dra allt för stora växlar på en enda segermatch.

See you!

Av Jöran Lundberg - 20 september 2018 22:20

Mitt hemlands tungomål än en gång.

Den här gången behandlas ett kärt ämne, nämligen vädret.

 

En vers ôm väre.


Mä värä sä äre precis sôm de är

Han kan int änner ens e grut.

Man jett hängvå, Gösse kär.

De bli sôm de bi dell slut.


Ôm blåsta jôle ti nyckelhôle på döra min.

Man ändå jett tôlamo ha.

Man kan int vis opp en amper min.

å även trives en ovärsda


Man kan int schaljes at garaväre,

å int huskes ôm dä int ä bra.

Man jett fäll tôla dä besväre,

å bara blister å va gla.


En del dam tyck dä ä rena natta,

då de snöge sä man int köm fram.

Å man int ens törs släpp ut katta,

för allting ä söm bakåfram.


Men man fo fäll acceptere,

att väre ä söm dä allten vöre.

Å int se slekat reagere,

ôm dä int gå sôm på ne snöre.



Av Jöran Lundberg - 19 september 2018 21:41

En idé.

Fick i dag en idé om att försöka baka tunnbröd här hemma i köket. Vi skulle alltså utföra gräddningen i en stekpanna på spisen. Sagt och gjort vi mixade ihop en deg enligt ett recept vi fått av Mary Lundberg en gång i tiden. Projektet visade sig inte alldeles problemfritt. Mycket beroende på min ovana att hantera tunnbrödsdegar. Men: övning ger färdighet och så småningom gick det rätt bra. Jag fick en viss vana att hantera en kavel och få degämnet till en tunn kaka. Så nu har vi ett antal brödkakor i vårt förråd som blir superbt att använda i kosthållningen framöver. Men jag måste tillstå att tunnbrödsbak hemma i köket är inte något man traktar efter varje dag.

Dags också för en liten väderkommentar. Det har varit tämligen fint höstväder nu en tid. Vi har hittills varit förskonade från något riktigt ruskväder. Framöver verkar det också bli tämligen stabilt, med solskensdagar emellanåt. En riktigt fin höst således.

Därmed önskar jag Gonatt och gomorron!.

Av Jöran Lundberg - 18 september 2018 22:16

Vad blir det med AMAZON.

Världens största näthandelskedja håller på att etablera sig i Sverige. Samtidigt som handeln över nätet expanderar väldigt kraftigt. Den har till och med blivit så omfattande att det skapat kaos i logistiken. Vår förmåga till effektiv varudistribution har utsatts för enorma påfrestningar. Detta har i viss mån hämmat näthandeln. Vad jag kan förstå kommer AMAZON att bygga upp en egen organisation för varudistributionen för deras näthandel.

Frågan är då vad som kommer att hända med den redan etablerade handeln i vårt land. Ökad konkurrens kommer naturligtvis att i inledningsskedet gynna konsumenterna. Men frågan är vad som kommer att hända i förlängningen. Jag tog i kväll del av en debatt som fördes i AKTUELLT och där var det personer med helt divergerande uppfattningr i frågan. Det gjorde att man blev än mer förvirrad. Ett som  dock är tämligen säkert det är att det kommer att skapa en viss oro bland svensk handel. Även för en viss kundkategori, kanske speciellt för äldre personer med ringa datorkunskap, kan det bli svårigheter. Det gäller således i dessa tider ha is i magen för att inte ryckas med i haussen kring näthandeln.

Av Jöran Lundberg - 17 september 2018 22:08

Det blev ingen bloggtorka.

Helt enligt sundsvallaläkarnas önskemål tog jag mig med Thorleifs hjälp till lasarettet därstädes. När vi så kom till läkaren som skulle sköta inskrivningen för operatinen insåg jag att hennes budskap var tämligen klart. Hon ville inte utföra någon operatoin. För den sakens skull radade hon upp ett antal argument. Huvudargumentet var att hon ogärna ville göra ett så omfattande ingrepp i en så åldrig person. Samma inställning som Storklas hade för ett år sedan. Ytterligare ett argument var att jag nu under en relativt lång tid varit symtomfri. Sedan pratade hon också om att det skulle behövas en noggrannare röntgen för att ta reda på "fulingens" position och destruktiva verksamhet.

Sedan hade vi ett givande samtal. Vi upptäckte nämligen att vi båda var vedeldare vilket förenade oss i i ett brödrasystraskap av sällan skådat slag. Hon hade en Kalmarpanna och en rejäl ackumulatortank medan jag skröt över min rikskända gamla CTC-are. Men samtalet väckte i alla fall en känsla av gemenskap som definitivt slog sönder alla kirgusgiska och medicinska barriärer. Kontentan av vårt vedeldarsamtal blev i alla fall att vi skulle töva ett slag med de titthål som hon förmodade skulle utgöra en viss påfrestning på min allt mer åldrande lekamen. Det är bara det dilemmat att allt eftersom tiden går och jag närmar mig de hundra förstärks hennes aversion mot allt skärande i min kropp. Vilket i sin tur innebär att "Fulingen" med all sannolikhet blir min livskamrat. Den kanske till och med stuckit sin kos och slunkit ur "naturliga vägen". Vad vet man?

I alla fall har jag nu transporterat mig närmare etthundra mil för att komma till insikt om att jag börjar bli till åren kommen. Den insikt som förmedlats av två representanter för den sanna vetenskapliga  medicinska och hirurgitekniska kapaciteten. Men det är så där när man inte begriper nånting själv. Det enda positiva i hela den här historien skulle i så fall vara att ni, mina kära bloggdiggare, fått ytterligare några kufiska meningar baserad på min lurviga fantasi. Den kan ingen kirurgisk vetenskap i världen ta ifrån mig. Hur många titthål de än åstadkommer.

 

Av Jöran Lundberg - 16 september 2018 21:53

Bloggstörning.

Det kn blir ett litet avbrott i bloggskrivandet eftersom jag i morgon åker till Sundsvall för att genomgå en gallstensoperation. Ingreppet är planerat att utföras på tisdag. Lite ovisst hur lång konvalescens det blir. Återkommer således så fort som möjligt med en rapport.

Ha det bra till dess.

Av Jöran Lundberg - 15 september 2018 21:05

Det lider mot höst.

 

Det lider mot höst, sommarn är gången.

Dagarna kortas, ljuset flyr.

Tystnat har kvittret och fågelsången.

Längre det blir innan morgonen gryr.

 

Brusande bäck nu sakta porlar.

Det är tyst över ödsligt land.

Slut är på gnyet som sakta sorlar,

bundet med bindande band.

 

Solens strålar blir mer vertikala,

när det mot afton lider.

Mot sydliga nejder har varje svala,

börjat sin färd i höstliga tider.

 

Så flyter livet i gängse spår, fyllt av stillhet och ro,

skänker åt själen tröst.

Ger en känsla av trevnad i stilla bo,

när det lider mot höst

 

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards