injail

Alla inlägg under juli 2018

Av Jöran Lundberg - 7 juli 2018 22:56

Goodbay Sweden

Sverige förlorade kvartsfinalen mot England med 2 – o och är därmed ute ur turneringen. Just nu spelas matchen mellan Kroatien oxh Rysssland där det i nuläget står oavgort 1 – 1. Ja. matchen gick till förlängning och straffar som Kroatien efter viss möda vann. Det betyder att Ryssland också är ute ur turneringen, Semifinal således mellan England och Kroatien.

Av Jöran Lundberg - 6 juli 2018 21:05

Kvarndagen.

I morgon blir det full fart på den gamla skvaltkvarnen i Lockstatorp. Trots att dt inte regnat nämnvärt på ett tag så finns det nog tillräckligt med vatten i den stora dammen, även om nivån sjunkit rätt avsevärt. Det verkar som att det kommer att bli rätt hyfsat väder också, inte så gassigt och varmt kanske. Men det är i viss mån en fördel. Efter vad jag kan förstå kommer det också att funka med alla olika försäljningar och övriga begivenheter. Dessutom hoppas vi på att det blir god uppslutning av besökare. Väl mött i Lockstarorp.  

Av Jöran Lundberg - 5 juli 2018 20:57

En afton på stranden.

Här i Långviksmon harvi ett alldeles förtjusande bad nere vid Storsjön. Det heter SÅGBADET eftersom det förr i tiden fanns en såg dår som nu ör riven och bara sågramen finns kvar. Under ett antal torsdagskvällar inbjuds det till party där. Därför besökte i kvälla KäraHustrun och jag ett sådant strandmöte. Jag hade kameran med mig och fick några bilder med mig hem som jag bilägger min blogg.


Badet vid Storsjön är ett av de finaste som finns

   

Vi samkades vid grillkåtan för en gemensam fikastund.

Två kompisar av olika hudfärg. 

 

Junior, en underbar liten grabb. 


Av Jöran Lundberg - 4 juli 2018 22:43

Sommartider.

Nu är vi redan en bit in i Juli och sommarn står i sitt rätta flor. Då är det nödvändigt att leva i nuet. Att njuta av varje ögonblick sant även ta de utmaningar som årstiden också innebär. Va där då mera rätt än att komplettera med en sommmarpsalm att sjungas vid högtidliga tillfällen:

Sommarpsalm.                                Mel. Den blomstertid nu kommer.

När mygg i svärmar inar i varje ögonblick

tillvaron de förpinar med mångahanda stick.

Ej lycka då man känner i sommarns sköna tid

när dessa bitska vänner förstör vår ro och frid.

 

När knott i sommartider på alla och envar

biter så det svider en olust man då har

I sommarnattens ljusning i afton ren och klar

har dessa med förtjusning torterat allt som var

 

När sommarnatten sjuder av sviar mygg och knott

vår Herre då erbjuder oss något rikt och gott,

ty sommarns ljusa tider ger lycka ren och klar

men sedan, vad det lider, finns endast minnen kvar.

 

När sviars myriader svärmar svedans svid

Då tackar man sin fader för denna ljuva tid.

Då är det gott att vara i ljuvligt känslosvall,

och saligt få erfara att kroppen den står pall

 

Vid dessa hemska minnen av allehanda bett

förlamas våra sinnen helt bortom sans och vett.

Ty betten som man kliar de ständig plåga ger

så knott och mygg och sviar vill man ej möta mer.

 

I vinterns bistra tider, då snön omkring oss står,

vi önskar vad det lider få möta än en vår.

Då sol mot höjden stiger och sommarn som ett skott,

än en gång sig viger för sviar, mygg och knott.

 

 

Av Jöran Lundberg - 3 juli 2018 23:10

Bollen rullar vidare.

Sverige lyckades ta sig till kvartsfinal genom att besegra Schweiz med 1.0 och möter England som med viss möda besegrade Colombia efter straffar. Det kan hända att jag är nog så kritisk men jag tycker inte att våra blågula spelare gjorde någon höjdarmatch. Det var allt för många missade målchanser efter att endast skjutit ”hål i luften”. Lördag eftermiddag blir det åter en fajt, då mot England. Övriga lag i kvarten är Uruguay mot Frankrike, Brasilien mot Belgien och Ryssland mot Kroatien.

Av Jöran Lundberg - 2 juli 2018 21:19

Rent mjöl   

Den snart 170 år gamla skvaltkvrnen


Rent mjöl ipåsen.

I dag var vi åter på plats vi kvarnen i Lockstatorp. Den här gången fungerade den ålderdomliga kvarnen som den skulle. Efter att ha släppt på lämpligt med vatten för att få kvarnstenen att snurra var det bra att mata på lämpligt med korn. Under dagen han vi mala fram cirka 30 liter fint kornmjöl sim vi skall fylla i påsar och sälja vid kvarndagen nu till lördag. Det verkar som att det skall bli soligt och fint så det blir nog en festlig dag. Vi kommer att ha kvarnen i gång för de som är intresserade av att se hur den fungerar. Det är egentligen förunderligt att ett så ålderdomligt maskineri fungerar.

Av Jöran Lundberg - 1 juli 2018 23:08

Lägesrapport Tallbacken.

Bloggen kommer rätt sent eftersom jag följde matchen mellan Danmark och Kroatien. Efter 1-1 i full tid gick den till förlängning och straffar som Kroatien vann med 3-2 och gick därmed vidare. I dag har vi haft en riktigt solig söndag med varmt väder. Den kalla nordanvinden som gjort det tämligen kylslaget de senaste dagarna har avtagit och det har varit vindstilla. Det har resulterat i tämligen angenämt sommarväder. Var fr. 18.00 i Hemling och medverkade vid en sammankomst där tillsammans med Torben Åke och Maja.

Så ligger åter en vecka framför, En vecka som i första hand skall ägnas åt malning vid kvarnen i Lockstatorp. I övrigt får man väl ta dagarna som de kommer och göra det bästa av dem. Några inlägg på bloggen skall det väl också bli. Men till dess:

Gonatt och gomorron!

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards