injail

Alla inlägg under november 2017

Av Jöran Lundberg - 15 november 2017 21:18

Språklig utveckling.

I dag har vi avslutat vår skrivarkurs efter att ha samlats vid 5 tillfällen. Det som egentligen var intressant var att man fick en liten inblick i andras sätt att skriva. Varje person behandlar språket på sitt sätt även om det sker under samma givna förutsättningar. När vi alla hade samma berättelse att referera blev de alla helt väsensskilda. Varje deltagare ställde focus på olika detaljer i storyn vilket resulterade i att skildringarna blev rätt olika trots att de behandlade samma ämne.

I övrigt kommer kursen troligen inte att väsentligt förändra mitt bloggskrivande. Därför kan alla mina kära bloggdiggare även fortsättningsvis känna sig lugna. Ibland när jag famnar något viktigt att skriva om kan det bli tillfredsställande resultat. Ibland blir det bara bla ha bla ha. Jag har även konstaterat att läsarna har vitt skilda intressen varför det finns en strävan efter att kunna variera utbudet. Alla är inte intresserade av hur det går för MODO till exempel. Två riktmärken har jag i alla fall. Det är att inläggen skall komma så kontinuerligt som möjligt och att de skall spegla något av mig själv.

I och med det kan vi alla önska varandra

Gonatt och gomorron.

ANNONS
Av Jöran Lundberg - 14 november 2017 21:05

Genial planering.

I de lokala nyheterna i kväll hade man ett inslag som handlade om Örnsköldsviks kommun. Man har nämligen renoverat simhallarna i ytterområdena. Således i Köpmanholmen, Bredbyn och Björna. Det var ju ett behjärtansvärt initiativ för glesbygdens bästa. Nu är det bara så att de inte har resurser att hålla dessa simhallar öppna på grund av att det inte finns pengar. Av den orsaken har inte allmänheten (kommunmedborgarna) någon möjlighet att nyttja dessa förnämliga anläggningar. Det fordras nämligen viss personal för nyttjandet och någon sådan tänker de inte anställa. Det är ett praktexempel på kommunens undermåliga planering.

Det är allmänt känt att simning är en förnämlig form av motion. Särskilt för äldre som är i behov av viss rehabilitering. Det är också en fin möjlighet till social gemenskap. Men det tar de styrande inte i beaktan när de låter simhallarna stå tomma. Uruselt!!

ANNONS
Av Jöran Lundberg - 13 november 2017 21:58

Målinriktat.

I skrivande stund pågår fotbollskvalmatchen mellan Italien och Sverige. Eftersom Sverige vann hemmamatchen med ett mål har de en liten favör. Efter en halvlek har ingen av lagen gjort något mål varför det fortfarande är fördel Sverige. Matchen har ett förlopp där Sverige i stort sett får försvara sig vilket de har gjort framgångsrikt så här långt.

Jag måste erkänna att mitt fotbollsintresse är ”si så där”. Men nu gäller det om laget skall få delta i VM-slutspelet. Det är en bedrift att en så liten nation kan göra sig kvalificerad. Oavsett utgången av kvällens drabbning går livet ändå i invanda spår. Precis som mitt bloggskrivande.

Gonatt och gomorron!

Av Jöran Lundberg - 12 november 2017 19:34

Bedårande dårvers

En vers som skall väcka en viss ovation

bör ge oss en tämligen lämplig portion

av meningar fyllda av litterattion

som medger en viss penetration

ja, till och med fullvärdig information

och även vädra en del sensation.

 

Tillika ge läsarn en del frustration

över drapans kufiska konstruktion

som delvis kan skapa en situation

som blir till en genial reaktion

med förnuftets naturliga interaktion

så denne kan släppa sin adaption

till ordens konstnärligt fina funktion.

 

Uppbyggnad sker då med koncentration

på helt meningslös språkproduktion

vilket endast ger en viss injektion

för sammanhangets generalprevention,

som styrs av meningars nyttofunktion

och förintar hjärnans idéproduktion

så den slutligen hamnar på en sopstation

där den ältas och mals till total destruktion.

 

Av Jöran Lundberg - 11 november 2017 21:56

Det kontantlösa samhället.

Det kontantlösa samhället är inget man ”skiter” i. Inför min stockholmsresa hade jag laddat upp med lite kontanter, vilket visade sig vara en överflödig gärning. Inte på något ställe hanterade man vanliga svenska pengar i form av sedlar och mynt. Vart jag än kom för att göra någon nödvändig transaktion var det bara att hiva upp betalkortet.

Inte ens när jag av trängande skäl var nödgad att uppsöka centralstationens toalett. Där stod nämligen en svartmuskig person som på obegriplig svenska mumlade något outtydbart och pekade på kortdragaren. Efter mig kon en vänlig person i samma nödläge som jag. Han var tydligen mer hemma på avfallsanläggningen rutiner så han stoppade in sitt kort och sade ”jag betalar för den där också”. Detta innebar i klartext att jag med glatt hjärta kunde avlämna mina fekalier på hans bekostnad. Jag kan försäkra er att det kändes alldeles som vanligt fast det var ”kortsiktigt”.

Som oinformerad norrlänning i storstadens virrvarr av tunnelbanor och pendeltåg och rulltrappor upp och rulltrappor ned, var jag ibland nödgad att fråga mig fram. Varje gång jag ställde någon fråga skedde i stort sett samma procedur. Först tog de ut öronsnäckorna ur öronen så att de hörde vad jag frågade om. Sedan var de alla lika vänliga att besvara mina frågor och visa mig till rätta. Den erfarenhet jag gjorde var således att stockholmarna i allmänhet är vänliga människor, men är genomgående beroende av att inhämta information i sina hörsnäckor.

Tacka vet jag friden på Tallbacken. Där går livet med sina vanliga rutiner. Inget jäkt och stress här inte. Vill man ta sig en lur så är det fritt fram. Naturligtvis en tunnbrölur!

Gonatt och gomorron!

Av Jöran Lundberg - 10 november 2017 22:21

Åter till Tallbacken.

Efter min korta sejour i huvudstaden är jag nu tillbaka i min invanda miljö. Hela resan har gått bra även om det var lita ovant. De har byggt om rätt mycket sedan jag sist var på Centralen. Ibland fick jag fråga mig fram och mötte då idel vänliga människor. Fick också tillfälle at umgås med min svägerska Anna Carin vilket var bara angenämt.

Således kommer jag att fortsätt med mitt skrivande till alla mina bloggdiggares stora förtjusning. Det är ibland en utmaning att hitta på något att skriva om, men det brukar lösa sig till sist. Ni kan därför se fram emot ytterligare ett antal bloggar att läggas till de tusental jag förut har skrivit. Därför önskar jag er alla

Gonatt och gomorron!

Av Jöran Lundberg - 8 november 2017 21:37

Underrättelser

Det verkar som om MODO är tillbaka på vinnarspåret. Med ett mycket reservbetonat lag lyckade de vinna över Karlskoga. Det innebär att laget avancerar i tabellen. MODO har många unga spelare som är uttagna i olika ungdomslag varför de använder andra unga förmågor. Det verkar som att det fungerar någorlunda.

I morgon (läs i dag) reser jag till Stockholm och kommer åter fredag kväll. Av den anledningen kommer det sannolikt inte att bli någon blogg i morgon. Jag skall närvara vid en begravning i Huddinge efter min syster Margit.

Vi ses således om någon dag.

Av Jöran Lundberg - 7 november 2017 21:43

Dubb eller inte dubb.

Det ät frågan. Den här årstiden är man ständigt i valet och kvalet om man skall byta till vinterdäck eller inte. På senare år har det blivit ett klimat som tenderar att förmena oss någon riktig vinter innan jul. Det blir lite snöglopp och sedan töar det bort igen. Ännu har det inte blivit någon tjäle i marken att tala om eftersom plusgraderna har dominerat ännu så länge. Samtidigt är det en chansning eftersom blixthalkan kan slå till når som helst.  Jag tycker det känns inte bra att  köra med dubbdäcken på när det är barmark eftersom de slits mer och dessutom går så mycket tyngre. För att ytterligare uppmärksamma problemet bifogar jag en ikt jag sjrivit vid nåågot tillfälle:

En dubb

En dubb är en dubb men på barmarksväg

då blir den rätt sargad, så säg,

den av skavning och slit bliver tärd?

Den gummibeklädnad som håller den fast

kan då destrueras och förgå i en hast

riskfylld vår vanskliga färd.

 

Men en dubb är en dubb i alla fall

och förväntas alltid stå pall

för var knepig situation

om vinglig blir färden den ändå skall

för ishala gator alltid va kall

och därtill ha bra kondition.

 

Så frågan man ställer sig är elementär

skall däcken bita sig fast här och där

i vägens skiftande yta.

Eller blir det snarast ett hopplöst besvär

när fästet bara är sisådär

och greppet hotar att tryta.

 

Dubb eller inte dubb är frågan man har

kung Bore kan ej ge nåt slutgiltigt svar

om vad som för stunden är bäst

så en chansning det blir för en och var

vilken däcktyp man då på bilen har

och vad som på däcken är fäst.

 

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ injail med Blogkeen
Följ injail med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se