injail

Alla inlägg under juli 2017

Av Jöran Lundberg - 21 juli 2017 20:23

Fotboll.

Även om undertecknad bloggskrivare inte är någon större anhängare av sporten är det intressant att följa damkronornas göranden och låtanden. I kväll lyckades besegra Ryssland och tog därmed några viktiga poäng, Nu är det bara för Tyskland att göra sitt mot Italien så är chansen att gå vidare i turneringen rätt stora. Det är således bara att glutta vidare och hoppas på det bästa.

ANNONS
Av Jöran Lundberg - 20 juli 2017 21:34

Sommarbilder från Hemsjön.


       

ANNONS
Av Jöran Lundberg - 19 juli 2017 22:18

Blomsterprakt.

Här på Tallbacken Har vi många finns blommor. Bland andra Orkidéer som sköts med yttersta omsorg, Skall försöka visa några exempel.


     

Av Jöran Lundberg - 18 juli 2017 22:08

SJ SJ gamle vän.

En resenär som ämnade resa till Tallbacken steg på ett expresståg kl. 12 i går. Ett tåg med ankomsttid till Örnsköldsvik kl. 17.58 Det var ju en enkel resa kan man tycka. Men icke om man har med Transportstyrelsen att göra, som i dagarna har avslöjats med många konstiga ageranden, och som har ansvar för det undermåliga järnväganätet.

Sen hände nämligen något vid infarten till Söderhamn. Taget stannade på grund av signalfel som skulle vara åtgärdat om cirka en halvtimme. Efter en lång väntan meddelades att tåget var tvingad att köra tillbaka till Gävle och det ordnats busstransport därifrån till Söderhamn. Efter en omständlig procedur med återtåg till Gävle och busstransporten satt man ytterligare kraftigt försenad i Söderhamn och väntade på att man skulle få fram  ett tåg. Ett tåg anlände sent omsider till stationen. Då man klev ombord på det tåget visade det sig att DET VAR SMMA TÅG SOM DE LÄMNAT I GÄVLE på grund av att det inte kunde ta sig till Söderhamn

Vi som var i Örnsköldsvik och skulle hämta resenären vid Resecentrum blev mer och mer frustrerade över förseningen. Turligt nog fann vi en replipunkt på Skomakarvägen 50, där vi kunde följa damernas match i EM mot Tyskland. En match som blev en halv seger för damkronorna.

Efter fem timmars försening anlände tåget äntligen till Örnsköldsvik.  Elva timmars resa utan mat eller något beklagande från SJ. Detta innebar i sin tur att det blev midnatt innan vi kom till Lågnviksmon och Tallbacken. Detta hade också till följd att det inte blev någon blogg i går eftersom jag inte kände mig i form att sätta mig vid datorn denna sena timme.

EM.

Av Jöran Lundberg - 16 juli 2017 20:43

Fotbolls-EM för damer.

I startgroparna står damernas EM i fotboll. Pia Sundhages sista turnering med tjejerna. Det har snackats och skrivits mycket om öppningsmatchen mot Tyskland De som är favoriter till den slutliga segern. Jag påstår att det skall spelas om det och att ”bollen är rund”. Det kan således  sluta hur som helst. Intressant skall det i alla fall bli.

Kvällens match mellan Danmark och Belgien kommer troligen Danmark att vinn eftersom de verkar mera taggade. Samtidigt är jag imponerad över vilket enormt intresse denna idrott röner. Att se ett antal personer rulla en uppblåst tingest mellan sig under en viss  tidsrymd. Och efter givna regler vinner man genom att placera den i för laget geografiskt gynnsamma  lägen. Heja. Heja.

Av Jöran Lundberg - 15 juli 2017 21:13

Lördagskväll.

Det är lördagskväll och veckoslut (om man sätter söndagen som veckoslut). Om man sammanfattar veckan som varit så har det hänt en hel del. Allra först var det trubbel med nätverksanslutningen som ändå ordnade sig tämligen bra. Sen en liten extra högtidsdag som resulterade i att man plötsligt blev ett år äldre. Dagen var angenäm att uppleva även om man vid den här åldern inte vill sätta så stor vikt vid jubileer längre.

Prinsessan Viktoria fyllde 40 och firade det i dagarna två. Med sin naturliga charm kan hon behärska olika situationer varför hon kunde ta emot gratulationerna på ett värdigt sätt. Det är inte så lätt alla gånger att uppträda rätt och korrekt. Visst semesterfolk har kommit och mer kommer så småningom. OLD-fejs har också haft ett framträdande på Ödbergska gården i Ö-vik. Det verkar som att sommaren kommer att fyllas med många olika aktiviteter. Så det är full rulle på Tallbacken.

 

Av Jöran Lundberg - 14 juli 2017 22:30

Viktoriadagen.

Det påstås att Viktorias födelsedag har blivit Ölands nationaldag. Och visst är det högtidligt och en gedigen hyllning till vår kronprinsessa. Ett värdigt och fint program var det också i TV.

Man kan ha olika meningar och åsikter men jag tror att det är nyttigt att ha något att samlas omkring även om vårt näst yngsta barnbarn som också fyller år idag inte firat lika glamoröst Det blev en vanlig dag på sommarjobbet. Dessutom hyllar jag principen om alla människors lika värde. Men det är ändå väldigt roligt att för en dag känna sig extra värdefull. Alla har vi ju rätten till ett värdigt liv.

På återseende.

Av Jöran Lundberg - 13 juli 2017 20:24

Svårigheterna är över.

I kväll fick vi en ny fiber ansluten och nu funkar det som vanligt. De hade vissa svårigheter när de skulle passera det skarvade stället men de redde ut sig så småningom. Det känns skönt att återgå till de gamla vanliga rutinerna. Den mobila internetanslutningen funkade endast på den gamla datorn som skapade stor a problem vid användandet. För det fösta var den väldigt långsam varför det blev mycken väntan. Det kändes nästan som i gamla antika tider. Dessutom la den av väldigt fort. Det innebar att när man nästan hade skrivit en blogg färdigt blev det bara svart på skärmen och allt var borta. En nästan oöverstiglig prövning.

88-årsdagen i går var en angenäm tillställning. Det var måna som hörde av sig trots att det inte var något jämnt tiotal. Det känns lite smått att åldern börjar ta ut sin rätt. OLD-fejs hade en spelning idag i Örnsköldsvik vid Ödbergska gården (gamla fornhemmet). Därvid upplevde man att man inte var lika fräsch som i gamla tider. Jag tror ändå att det är hälsosamt at vara i farten även om allting går långsammare. Det får man nog acceptera.

Så är det semestertider och diverse firare kommer hem till Tallbacken. Med allt vad det innebär. Men det är ändå kärt när man kan råkas till trivsam och god gemenskap. Kanhända blir det en eller annan rapport.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ injail med Blogkeen
Följ injail med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se